Allioli po hiszpańsku (oliwa z oliwek i majonez czosnkowy)

Allioli po hiszpańsku (oliwa z oliwek i majonez czosnkowy)
Allioli po hiszpańsku (oliwa z oliwek i majonez czosnkowy) to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 497 kalorii, 1G białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, żółtko jaja, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 21 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Restauracja styl czosnek i zioła chleb zanurzenie oleju, Sól i ocet hiszpańska Tortilla z szybkim Allioli, oraz Grillowany Lucjan po hiszpańsku z salsą pomidorową i zielonymi oliwkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić żółtko, wodę, sok z cytryny i musztardę na dnie zanurzeniowego blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
2
Wlać olej na górę i pozostawić na 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Umieść głowicę blendera zanurzeniowego na dnie kubka i włącz go. W miarę tworzenia się majonezu powoli przechyl i podnieś głowicę blendera zanurzeniowego, aż cały olej zostanie emulgowany. (Instrukcje dotyczące robota kuchennego, patrz uwaga powyżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
4
Przelać allioli do średniej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Stale ubijając, powoli mżąc w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce do dwóch tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
TrudnośćŁatwy
Gotowe W2 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia2
Magazyn