Allioli po hiszpańsku (oliwa z oliwek i majonez czosnkowy)
Allioli po hiszpańsku (oliwa z oliwek i majonez czosnkowy) to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 497 kalorii, 1G białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, żółtko jaja, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 21 mówi, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Restauracja styl czosnek i zioła chleb zanurzenie oleju, Sól i ocet hiszpańska Tortilla z szybkim Allioli, oraz Grillowany Lucjan po hiszpańsku z salsą pomidorową i zielonymi oliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić żółtko, wodę, sok z cytryny i musztardę na dnie zanurzeniowego blendera.
Wlać olej na górę i pozostawić na 15 sekund.
Umieść głowicę blendera zanurzeniowego na dnie kubka i włącz go. W miarę tworzenia się majonezu powoli przechyl i podnieś głowicę blendera zanurzeniowego, aż cały olej zostanie emulgowany. (Instrukcje dotyczące robota kuchennego, patrz uwaga powyżej).
Przelać allioli do średniej miski.
Stale ubijając, powoli mżąc w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce do dwóch tygodni.