Acapulco Enchiladas

Acapulco Enchiladas
Acapulco Enchiladas może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 82 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 50. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ostry ser cheddar, tortille kukurydziane, slivered i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ceviche z Acapulco, Filet Z Acapulco, oraz Kurczak Acapulco.

Instrukcje

1
Połącz kurczaka, oliwki, migdały i wystarczająco dużo sosu enchilada zwilżyć (około 1/3 szklanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
MigdałyMigdały
Cały KurczakCały Kurczak
OliwkiOliwki
2
Użyj szczypiec, aby zanurzyć tortille w średnio gorącym oleju. Tortille smażyć tylko kilka sekund, aż bąbelki i są kulejące-nie smażyć chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
3
Smażoną tortillę zanurz w rozgrzanym sosie enchilada, gdy tylko wyjdzie z gorącego tłuszczu. Patelnia tortowa tylko większa niż tortilla jest idealnym naczyniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
4
Ułóż tortillę zanurzoną w sosie na desce lub patelni. (Ta część tworzenia enchilady jest wprawdzie nieco brudna, ale warta zachodu.) Obficie łyżkę nadzienia z kurczaka w środku tortilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Przekręć tortillę nad nadzieniem, zwiń i umieść (Z Klapką skierowaną w dół) na patelni do pieczenia. Smażyć, zanurzyć, napełnić i zwinąć Pozostałe tortille. Chochla dodatkowy sos enchilada nad enchiladas i top z cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS EnchiladaSOS Enchilada
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Ser CheddarSer Cheddar
RolkaRolka
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
ChochlaChochla
6
Umieść enchiladas w umiarkowanym piekarniku (35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
przez 15 do 20 minut-lub do całkowitego ogrzania.
8
Zimną śmietanę wymieszać z cebulą i podawać jako sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
CebulaCebula
SOSSOS

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Burn Cottage Cashburn Pinot Noir z oceną 4.7 z 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Jasne aromatyczne kwiaty, cassis i czerwone owoce dopełniające pikantne i pikantne nuty. Podniebienie jest elastyczne i harmonijne, z ciekawymi warstwami i elementami umami, delikatną fakturą i pięknym zrównoważonym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje50
Ocena Zdrowia1
Magazyn