Polędwica wołowa z sosem grzybowym

Polędwica wołowa z sosem grzybowym
Polędwica wołowa z sosem grzybowym to danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 520 kalorii , 55 g białka i 29 g tłuszczu . Za 7,31 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubią 1 smakosze i kucharze. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup czosnek, sól, steki z polędwicy wołowej i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 20 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 66% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Polędwica wołowa z kremowym sosem grzybowym Alouette® , Pikantna polędwica wieprzowa faszerowana grzybami i Polędwica wołowa Wellington .

Instrukcje

1
Natrzyj steki pieprzem. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz w odległości 4 cali od ognia przez 6-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądany stopień wysmażenia (w przypadku średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°; średnio wysmażonego 160°; dobrze wysmażonego 170°).
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Tymczasem na dużej patelni podsmaż pieczarki na maśle przez 3–4 minuty lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Batoniki Heath (każdy), PokruszoneBatoniki Heath (każdy), Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj czosnek; gotuj jeszcze 1 minutę. Wymieszaj mąkę, aż się połączy. Stopniowo wmieszaj bulion, wino i sól. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2-3 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4
Podawać do steków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn