Zupa borowikowa, pancetta i orkiszowa
Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczne przepisy na przepis pole, Porcini, pancetta & orkisz zupa może być przepis należy spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 230 kalorii, 8G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz perłowy orkisz, bulion warzywny, liść laurowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 12 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Kilka osób naprawdę lubiło tę zupę. Jest idealny do Jesień. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Wieprzowina, Borowiki, Klopsiki Pancetta, Fettuccine Z Pancettą, Borowikami I Pomidorami, oraz Zapiekanka z ziemniaków Pancettan i Porcini.
Instrukcje
Smażyć pancettę na oleju przez 2-3 min w średnim rondlu.
Dodaj liść laurowy i cebulę. Gotować na łagodnym ogniu, aż cebula będzie miękka i przezroczysta.
Dodać czosnek, smażyć jeszcze kilka sekund, następnie zalać bulion i doprowadzić do wrzenia. Spłucz orkisz i dobrze osusz.
Dodać do wywaru razem z borowikami i pomidorami, następnie dusić bardzo delikatnie przez 25-30 minut.
Dodać pieczarki i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut więcej, lub aż ziarna będą miękkie. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zupę pokroić w miseczki, posypać natką pietruszki i świeżo startym parmezanem.