Żurawinowa Panna Cotta
Żurawinowa Panna Cotta może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 75 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 37 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz jogurt i kandyzowane płatki róży, sproszkowaną żelatynę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), Panna Cotta Brain z glazurą żurawinową, oraz Vanillan i żurawina Panna Cotta Parfaits dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu żurawinę połączyć z cukrem i wodą i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina zmięknie, około 5 minut. Żurawinę rozgnieść tylną częścią łyżki, aby uzyskać gęsty sos.
Przenieść sos do dużej miski i przechowywać w lodówce, często mieszając, aż ostygnie, o 15 protokół. 3 szklanki maślanki wymieszać z ostudzonym sosem żurawinowym.
W małym rondlu posyp żelatynę pozostałą 1/2 szklanki maślanki.
Odstawić, aż żelatyna się rozpuści, około 5 minut.
Podgrzać mieszaninę na małym ogniu, mieszając kilka razy gumową szpatułką, aż maślanka będzie po prostu ciepła, a żelatyna stopi się, około 1 1/2 minuty; złożyć do mieszanki żurawinowej.
Do 8 szklanek wlać pannę cottę. Przykryć i przechowywać w lodówce przez około 2 godziny, aż zostaną ustawione. Na wierzch każdego z małą łyżką jogurtu i kilka kandyzowanych płatków róży i podawać.