Żurawinowa Panna Cotta

Żurawinowa Panna Cotta
Żurawinowa Panna Cotta może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 75 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 37 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz jogurt i kandyzowane płatki róży, sproszkowaną żelatynę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Upiorna Panna Cotta z sosem upiornym (Panna Cotta z sosem żurawinowo-pomarańczowym), Panna Cotta Brain z glazurą żurawinową, oraz Vanillan i żurawina Panna Cotta Parfaits dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu żurawinę połączyć z cukrem i wodą i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina zmięknie, około 5 minut. Żurawinę rozgnieść tylną częścią łyżki, aby uzyskać gęsty sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Przenieść sos do dużej miski i przechowywać w lodówce, często mieszając, aż ostygnie, o 15 protokół. 3 szklanki maślanki wymieszać z ostudzonym sosem żurawinowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
W małym rondlu posyp żelatynę pozostałą 1/2 szklanki maślanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Odstawić, aż żelatyna się rozpuści, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
5
Podgrzać mieszaninę na małym ogniu, mieszając kilka razy gumową szpatułką, aż maślanka będzie po prostu ciepła, a żelatyna stopi się, około 1 1/2 minuty; złożyć do mieszanki żurawinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Opakowania) żelatyna Malinowa Lub TruskawkowaOpakowania) żelatyna Malinowa Lub Truskawkowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
6
Do 8 szklanek wlać pannę cottę. Przykryć i przechowywać w lodówce przez około 2 godziny, aż zostaną ustawione. Na wierzch każdego z małą łyżką jogurtu i kilka kandyzowanych płatków róży i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn