Świąteczne Ciasteczka 4 Sposoby
Świąteczne ciasteczka 4 sposoby może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 48 i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 180 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka mąki, cukier szlifierski, kakao w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Świąteczne ciasteczka: norweskie świąteczne ciasteczka, marchewka przyprawiona śliwką i czekolada pomarańcza, Ricciarelli, włoskie ciasteczka migdałowe i porady na świąteczne ciasteczka bezglutenowe, oraz Ciasteczka na śnieżki-topienie chwil-Easy Christmas Cookies s dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do ciastek z cukrem: masło śmietankowe i 1 2/3 szklanki cukru w misce miksera elektrycznego i ubijać, aż będzie puszyste, o 5 protokół.
Dodaj wanilię, proszek do pieczenia i sól i ubijaj na średniej prędkości do wymieszania.
Dodać jajka; ubić do wymieszania.
Dodać mąkę i wymieszać z małą prędkością, aż do połączenia, skrobanie dół miski raz lub dwa razy. W Przypadku Ciasteczek Przyprawowych: Pokonać 2 Łyżki. cukier, imbir, cynamon i ziele angielskie do pełnej porcji ciasta z cukrem. W przypadku ciastek cytrynowych: ubić skórkę z cytryny na pełną partię ciasta z ciastkami cukrowymi. W przypadku ciastek czekoladowych: wykonaj krok 1, ale po ubijaniu jajek dodaj kakao w proszku, a następnie dodaj tylko 2 2/3 szklanki mąki.
Podziel ciasto na pół. Za pomocą rąk uformuj ciasto na krążki, zawiń szczelnie w folię i schłodź do jędrności, co najmniej 1 godzinę i do 2 dni.
Ułóż stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°. linia 2 duże arkusze cookie z pergaminem.
Wyjąć 1 krążek ciasta z lodówki.
Rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni do grubości 1/4 cala do 1/8 cala.
Pokrój ciasteczka w gwiazdy, płatki śniegu lub inne kształty.
Ciasteczka przełożyć metalową szpatułką do blach do pieczenia i schłodzić przez 10 minut.
Piec ciasteczka 12 do 15 minut, w zależności od grubości i wielkości, obracając patelnie w połowie, aż złoty i twardy w dotyku. Ostudzić przez 5 minut, przenieść metalową szpatułką do stojaków i ostudzić. Powtórz z pozostałym ciastem.
Aby udekorować ciasteczka solidnym lukrem, włóż trochę Królewskiego lukru do torebki z małą gładką, okrągłą końcówką. (Lub włóż lukier do wytrzymałej plastikowej torby i wycinaj maleńką dziurę w jednym rogu.) Rury wokół krawędzi każdego ciastka i pozostawić do wyschnięcia. Wymieszać 1 Łyżkę. woda do innej porcji lukru królewskiego, aby zmiękczyć; włóż rozcieńczony lukier do czystej torebki z ciastem lub nowej plastikowej torby. Oblodzenie rur na każdym ciastku, zalanie wewnątrz granicy.
Pozostawić do wyschnięcia. Przepuścić granicę.
Posypać ciastko cukrem szlifierskim, wytrząsnąć nadmiar i pozostawić do wyschnięcia.
Aby udekorować ciasteczka paskami i kropkami, użyj grubszego lukru i wzorów rur, jak pokazano na zdjęciach. (Ciasteczka mogą być przechowywane, szczelnie przykryte, w puszce przez okres do 2 tygodni.)