Świeże sajgonki z sosem do zanurzania
Świeże sajgonki z sosem zanurzeniowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 15g białka, oraz 3G tłuszczu. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Jeśli masz liście mięty, krewetki, julienne-cut marchew paski, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Świeże sajgonki z sosem orzechowym, SOS zanurzeniowy do sajgonek, oraz Sajgonki krewetkowe z sosem do zanurzania Hoisin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sos, połączyć pierwsze 7 składników, mieszając trzepaczką, aż cukier się rozpuści; odstawić.
Aby przygotować sajgonki, dodaj gorącą wodę do dużego, płytkiego naczynia na głębokość 1 cala.
Umieść 1 arkusz papieru ryżowego w naczyniu; odstawić na 30 sekund lub tylko do miękkości.
Umieść arkusz papieru ryżowego na płaskiej powierzchni. Ułóż 1 kawałek sałaty na środku arkusza. Top z 1/4 kiełki Puchar, 3 paski marchew, 3 paski ogórek, 3 paski papryka, 4 połówki krewetek, i 3 liście mięty. Fold boki arkusza nad wypełnieniem; roll up jelly-roll mody. Delikatnie naciśnij szew do uszczelnienia.
Umieść sajgonki, szew w dół, na talerzu do serwowania (przykryj, aby zapobiec wyschnięciu).
Powtórz procedurę z pozostałym papierem ryżowym, sałatą, kiełkami, marchewką, ogórkiem, papryką, krewetkami i miętą.
Podawać z sosem zanurzeniowym.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Raats Original Chenin Blanc z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Raats Original Chenin Blanc]()
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów