Sajgonki wieprzowe
Sajgonki wieprzowe mogą być dokładnie tym przystawką, której szukasz. Ten przepis jest dla 18 osób. Za 85 centów za porcję przepis ten pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 280 kalorii , 11 g białka i 9 g tłuszczu . To niedrogi przepis dla fanów kuchni wietnamskiej. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Wielkanoc . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka marchewki, imbiru, sosu chili i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 85% . Ta ocena jest świetna. Podobne przepisy to: Łatwe do zrobienia sajgonki , Wegetariańskie sajgonki bezglutenowe z tajskim sosem orzechowym i Pieczone sajgonki w cieście filo .
Instrukcje
Na dużej patelni smaż wieprzowinę na średnim ogniu, aż nie będzie już różowa; odcedź. Wymieszaj z marchewką, cebulą, czosnkiem, imbirem, kolendrą, kminem, olejem, płatkami papryki, solą i pieprzem, aż się połączą.
Dodaj wodę, sos sojowy i cukier. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 3-5 minut lub do momentu odparowania płynu.
Przenieś do miski; ostudź. Przykryj i schłódź w lodówce przez 1 godzinę lub do momentu schłodzenia.
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Odcedź i opłucz zimną wodą; dobrze odcedź. Napełnij płytką miskę wodą. Namocz papier ryżowy w wodzie, aż stanie się elastyczny, około 30-45 sekund (w zależności od grubości papieru ryżowego); wyjmij, pozwalając nadmiarowi wody spłynąć.
Położyć na płaskiej powierzchni.
Ułóż warstwę mieszanki mięsnej i makaronu w środku; przykryj sałatą rzymską. Złóż oba końce na nadzienie; złóż jeden długi bok na nadzienie, a następnie ciasno zwiń.
Połóż stroną ze szwem do dołu na półmisku. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Przykryć wilgotnymi ręcznikami papierowymi, aż do momentu podania.
Przekrój bułki po skosie na pół i podawaj ze słodkim sosem chili.