Sajgonki wieprzowe

Sajgonki wieprzowe
Sajgonki wieprzowe mogą być dokładnie tym przystawką, której szukasz. Ten przepis jest dla 18 osób. Za 85 centów za porcję przepis ten pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 280 kalorii , 11 g białka i 9 g tłuszczu . To niedrogi przepis dla fanów kuchni wietnamskiej. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Wielkanoc . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka marchewki, imbiru, sosu chili i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 85% . Ta ocena jest świetna. Podobne przepisy to: Łatwe do zrobienia sajgonki , Wegetariańskie sajgonki bezglutenowe z tajskim sosem orzechowym i Pieczone sajgonki w cieście filo .

Instrukcje

1
Na dużej patelni smaż wieprzowinę na średnim ogniu, aż nie będzie już różowa; odcedź. Wymieszaj z marchewką, cebulą, czosnkiem, imbirem, kolendrą, kminem, olejem, płatkami papryki, solą i pieprzem, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Gotowej Zielonej Fasolki, Dostępnej W Dziale Warzywnym, Przekrojonej Na Pół Pod Kątem1 Funt Gotowej Zielonej Fasolki, Dostępnej W Dziale Warzywnym, Przekrojonej Na Pół Pod Kątem
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Starty Ser PecorinoStarty Ser Pecorino
1 Opakowanie Chorizo, Pokrojone W Bardzo Cienkie Plasterki Pod Kątem, Usuń Wszelkie Luźne Osłonki1 Opakowanie Chorizo, Pokrojone W Bardzo Cienkie Plasterki Pod Kątem, Usuń Wszelkie Luźne Osłonki
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba żytniego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba żytniego Z Poprzedniego Dnia
2 Plasterki Sera Provolone O Obniżonej Zawartości Tłuszczu2 Plasterki Sera Provolone O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
1 Pomarańcza Pępkowa, Starta Skórka I Wyciśnięty Sok1 Pomarańcza Pępkowa, Starta Skórka I Wyciśnięty Sok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(zalecane: Gotowe)(zalecane: Gotowe)
2
Dodaj wodę, sos sojowy i cukier. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 3-5 minut lub do momentu odparowania płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
(Tart 'n' Tinys)(Tart 'n' Tinys)
2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)
3
Przenieś do miski; ostudź. Przykryj i schłódź w lodówce przez 1 godzinę lub do momentu schłodzenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Niesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do PosmarowaniaNiesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
4
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaSzalotka Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
5
Odcedź i opłucz zimną wodą; dobrze odcedź. Napełnij płytką miskę wodą. Namocz papier ryżowy w wodzie, aż stanie się elastyczny, około 30-45 sekund (w zależności od grubości papieru ryżowego); wyjmij, pozwalając nadmiarowi wody spłynąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)2 1/4 łyżeczki Drożdży Szybko Rosnących (opakowanie 1/4 Uncji)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Niesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do PosmarowaniaNiesolone Masło (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
6
Położyć na płaskiej powierzchni.
7
Ułóż warstwę mieszanki mięsnej i makaronu w środku; przykryj sałatą rzymską. Złóż oba końce na nadzienie; złóż jeden długi bok na nadzienie, a następnie ciasno zwiń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaSzalotka Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
Do 7 średnich Ziemniaków, Obranych, Ugotowanych I RozgniecionychDo 7 średnich Ziemniaków, Obranych, Ugotowanych I Rozgniecionych
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
8
Połóż stroną ze szwem do dołu na półmisku. Powtórz z pozostałymi składnikami.
9
Przykryć wilgotnymi ręcznikami papierowymi, aż do momentu podania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
10
Przekrój bułki po skosie na pół i podawaj ze słodkim sosem chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodki Sos ChiliSłodki Sos Chili
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia46
Magazyn