Pikantne curry z kurczakiem
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych i całych 30 do swojej skrzynki z przepisami, Spicy Chicken Curry może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 1,54 USD za porcję otrzymujesz danie główne dla 5 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 21 g białka , 15 g tłuszczu i łącznie 253 kalorie . Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 45 minut . 34 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Udaj się do sklepu i kup olej roślinny, papryczki chili, pastę imbirowo-czosnkową i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 67% . Wypróbuj Spicy Coconut Chicken Curry , Kofat Curry/Meat Ball Curry i Meatball Curry (Kofta Curry) w celu uzyskania podobnych przepisów.
Instrukcje
Wypłucz kawałki kurczaka i osusz. Odłóż na bok. Zmiel mak na pastę.
Na dużej patelni podsmaż cebulę i zielone papryczki na oleju, aż do uzyskania złotego koloru.
Dodaj pastę imbirowo-czosnkową i kontynuuj smażenie.
Dodaj pastę makową i odłożone kawałki kurczaka, kontynuując smażenie. Wymieszaj wszystko razem; po dokładnym wymieszaniu kurczaka z „sosem”, dodaj czerwony proszek chili i zalej mieszankę 2 szklankami wody. Przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez około 12 do 15 minut, aż kurczak będzie ugotowany.
Gdy kurczak będzie „dobrze ugotowany” (olej powinien unosić się na powierzchni płynu z patelni), dodaj garam masala i kurkumę w proszku i wyłącz kuchenkę. Wymieszaj wszystko razem i podawaj.