Świeże ravioli z grochu z chrupiącą Prosciutto
Świeże grochowe Ravioli z chrupiącą Prosciutto może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 184 kalorie, 10g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.41 za porcję. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz koszerną sól i świeżo popękany pieprz, mleko ricotta, prosciutto i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 38%. Spróbuj Quick FRESH Veggie Wrap Z Chrupiącą Prosciutto, Świeży makaron z małż w kremowym sosie z białej bazylii + chrupiąca Prosciutto, oraz Stosy cukinii i koziego sera ze świeżą miętą, orzeszkami piniowymi i chrupiącą Prosciutto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Rozgrzać olej na patelni, na średnim ogniu.
Dodać prosciutto i gotować, aż chrupiące.
Zdjąć i osuszyć na ręcznikach papierowych. Odstawić.
Lekko olej talerz z niektórych prosciutto crisping oleju i umieścić go w ciepłym piekarniku, aż będzie gotowy do służyć.
Odcedzić ricottę z nadmiaru wilgoci na drobnym sitku siatkowym przez 10 do 15 minut.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu.
Dodać groszek i blanszować je, aż tylko miękkie, o 2 do 3 protokół.
Przenieś groszek do łaźni z lodem, aby wstrząsnąć i zatrzymać gotowanie i zachować kolor. Trzymaj garnek z gorącą wodą na piecu, aby ugotować ravioli.
Przełożyć groszek do robota kuchennego i puree z odsączoną ricottą oraz solą i pieprzem, do smaku. Umieść łyżeczkę (lub więcej w zależności od wielkości wonton) mieszanki grochu na środku każdego opakowania wonton; unikaj przepełniania. Zwilż wewnętrzne zewnętrzne krawędzie wonton wodą i złóż, szczypanie wokół granic, aby upewnić się, że ravioli jest dobrze uszczelnione. Powtórz z pozostałymi opakowaniami wonton i nadzieniem.
Doprowadzić garnek gorącej wody do wrzenia na średnim ogniu.
Upuść ravioli partiami do wrzącej wody i gotuj do miękkości, a opakowanie stanie się lekko przezroczyste, około 3 minut. Z rowkiem łyżką lub skimmer, przenieść gotowane ravioli do lekko naoliwionego talerza.
Skropić oliwą z oliwek z dodatkiem cytryny, a na wierzch dodać chrupiącą prosciutto i kilka groszków.