Świeże Ciasto Makaronowe
Świeże ciasto makaronowe jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 24 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 100 kalorii. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz pod ręką jajka, sól, kaszę manną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 30%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Z Makaronem Ze Świeżego Szpinaku, Ciasto Z Makaronem Ze Świeżych Marchwi, oraz Pasta House Pasta con Broccoli-jest to sos na bazie Alfredo, który łączy w sobie makaron, świeże grzyby i świeże brokuły dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż mąkę, kaszę manną i sól do robota kuchennego i pulsuj, aby połączyć. W szklanej miarce wymieszać 1/3 szklanki wody, jajka i oliwę z oliwek. Przy włączonym silniku wlej mieszaninę jajek do mieszaniny mąki. Proces, aż ciasto się połączy. Jeśli wydaje się suchy, dodaj 1 łyżkę. woda.
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej zagniataj ciasto, aż będzie gładkie (będzie bardzo sztywne), od 5 do 7 minut. Owinąć hermetycznie i odstawić w temperaturze pokojowej około 30 minut.
Ustaw rolki maszyny do makaronu w najszerszym ustawieniu.
Ciasto pokroić na 8 równych kawałków. Spłaszczyć 1 porcję (Pozostałe przykryć) i podawać przez wałki, a następnie złożyć ciasto na trzy części w poprzek. Powtórz walcowanie i składanie, podawanie rozłożonej strony przez rolki, aż ciasto wygląda bardzo gładko, a arkusze mają około 5 cali. szerokie, około 5 razy; jeśli ciasto się klei, lekko odkurzyć mąką, a jeśli arkusze są zbyt wąskie, złożyć i ponownie. Następnie rozwałkuj ciasto raz bez składania przy każdym kolejno cieńszym ustawieniu, aż będzie tak cienkie, jak to możliwe; gdy ciasto stanie się zbyt długie, przeciąć na pół i kontynuować walcowanie połówek. Ustaw gotowe kawałki na arkuszach papieru pergaminowego posypanego mąką.
Odstawić odkryte, aż trochę suchsze, o 5 protokół. Stos arkuszy między pergaminem i owinąć hermetycznie; odstawić. Powtórz z pozostałym ciastem.
* Kupuj w piekarni dobrze zaopatrzonych rynków.
Przygotować ciasto w kroku 2, następnie schłodzić przez noc (doprowadzić do temperatury pokojowej przed rozwałkowaniem).