Śliwkowo-migdałowa kruszonka
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz Południowego jedzenia. Spróbuj zrobić śliwkowo-migdałową kruszonkę w domu. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 317 kalorii, 6G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako deser i odbywa się w ok. 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz pod ręką masło, jajka, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. 329 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 16%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Tarta Śliwkowa z kruszonką migdałową, Plasterek piernika owsianego śliwkowego, oraz Plum Crumble dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Masło i wyłożyć blachę o wymiarach 20 x 30cm papierem do pieczenia.
Masło, cukier i zmielone migdały włożyć do robota kuchennego, a następnie pulsować, aż mieszanina będzie przypominała bardzo szorstką bułkę tartą. Połowę miski przełożyć do miski i odstawić.
Dodać 140g mąki do mieszanki w procesorze i whizz aż po prostu tworzy ciasto. Włożyć do puszki i docisnąć łyżką.
Piec przez 15-20 minut, aż uzyska złoty kolor. Pozostawić do ostygnięcia na 10 min.
Aby zrobić nadzienie, włóż pozostałe masło oraz cukier i mieszankę migdałów z powrotem do procesora, oszczędzając kilka łyżek na polewę.
Dodać jajka, 25 g mąki, cynamon i proszek do pieczenia i zmiksować na miękkie ciasto.
Na wierzch z kawałkami śliwki i odrobiną cukru i cynamonu.
Piec przez 20 minut, następnie posypać pozostałą kruszonką i płatkami migdałów. Gotować przez kolejne 20 minut lub do złotego koloru. Przed krojeniem pozostaw do ostygnięcia w puszce.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Crumble w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "