Łosoś z Zatoką, pomarańczą i borowikami
Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 63 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 45 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś użyj liści laurowych i moczyć w wodzie 30 minut, sól koszerna, pomarańcza i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łosoś Pomarańczowy, Łosoś Pomarańczowy, oraz Łosoś Pomarańczowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać grill do średnio-niskich (300 do 350). Przyciąć płetwy łososiowe. Aby usunąć łuski łososia i pomóc chrupiącej skórze po ugotowaniu, obficie posypać ryby, w tym głowę i płetwy, koszerną solą.
Odstawić 10 minut. Potrzyj sól pół-grubo (w rękawiczkach do naczyń, jeśli chcesz), a następnie zetrzyj sól i łuski papierowym ręcznikiem.
Obficie posypać Porcini wcierać wewnątrz jamy ryby i na zewnątrz. Stuff jamy z plasterkami pomarańczy i bay.
Dobrze Wyczyść ruszt do gotowania za pomocą szczotki drucianej. Używając szczypiec, ruszt olejowy z wadą olejowanych ręczników papierowych. Ustaw rybę w kierunku tyłu grilla z brzuchem z dala od ciebie, po przekątnej, jeśli jest to potrzebne do dopasowania.
Przykryć grill; gotować ryby 5 minut bez przesuwania. Używając dwóch szerokich szpatułek, przetaczaj ryby z jednej strony na wierzch ryby (nie brzuch) na drugą stronę. Co 10 minut zwijaj rybę w przeciwnym kierunku. W przypadku wilgotnych ryb, które łatwo oddzielić od kości, nie gotuj po średnio rzadkim (nie miękkim po naciśnięciu palcem), łącznie 25 minut za 7 funtów. ryba, 35 minut za 11 funtów. jeden.
Mieć pomocnika trzymać deskę większą niż ryby na krawędzi grilla. Używając dwóch szerokich szpatułek, ostrożnie przenieś ryby na pokład. Przykryć folią i pozostaw 15 minut; będzie nadal gotować. Zdjąć skórę z jednej strony i odstawić na bok. Przesuń palce między miąższem a kośćmi, aby rozluźnić miąższ; przełóż ryby w sekcjach na talerz. Odwrócić rybę i powtórzyć po drugiej stronie. Odrzuć bay i pomarańczowy.
Podawać z kawałkami chrupiącej skóry.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest rodzina Frank Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 62 dolarów.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.