Łosoś smażony w pomarańczy z migdałami

Łosoś smażony w pomarańczy z migdałami
Łosoś smażony w pomarańczy z migdałami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,51 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 340 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka filetu z łososia bez kości, skórki pomarańczowej, liści tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Spróbuj Pieczony łosoś z Pesto, smażoną papryką i prażonymi migdałami, Pikantny Łosoś Smażony W Pomarańczy, oraz Łosoś Zapiekany W Sosie Pomarańczowo-Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, mieszać migdały, aż lekko rumiane, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Wlać z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Filety z łososia opłukać i osuszyć. Ustawić patelnię na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać łososia, skórki do góry, i gotować, aż dobrze rumiane na dnie, 3 do 5 protokół. Obrócić kawałki i gotować do nieprzezroczystego Na zewnątrz, ale nadal lekko przezroczyste w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 1 do 3 minut, w zależności od grubości ryby, lub do nieprzezroczystego, ale nadal wilgotne patrząc w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przełóż łososia, skórkę bokiem w dół, na talerze lub półmisek; przykryj, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
5
Dodaj skórkę pomarańczową, sok i wino na patelnię. Gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 6 protokół. Wymieszaj z tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
SokSok
TymianekTymianek
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Łyżka sosu pomarańczowego na łososia i posypać prażonymi migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
PomarańczowyPomarańczowy
łosośłosoś
SOSSOS
7
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. The Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Frank Family Vineyards Lewis Vineyard Reserve Chardonnay
Wino ma słomkowożółty kolor. Na nosie wyraża wolno pieczone gruszki i kwiaty wiciokrzewu. Na podniebieniu wino jest jasne i pełne, z mnóstwem cytryny Meyer i świeżych smaków moreli.
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia71
Magazyn