Łosoś pieczony z glazurą balsamiczną

Łosoś pieczony z glazurą balsamiczną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj smażonego łososia z glazurą balsamiczną. Jedna porcja zawiera 289 kalorii, 34g białka, oraz 13g tłuszczu. Na $3.97 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka oleju roślinnego, soku z cytryny, filety z łososia w środkowej części i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Łosoś Pieczony Z Glazurą Balsamiczną, Patelnia Pieczona Karczochem Z Glazurą Balsamiczną, oraz Pieczony łosoś z sosem balsamicznym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj ocet, wodę, sok z cytryny i brązowy cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
OcetOcet
WodaWoda
2
Łososia osuszyć i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
łosośłosoś
3
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie. Zwiększyć ciepło do wysokiej i łososia sear, boki skóry do góry, aż dobrze rumiane, o 4 protokół. Odwróć ryby i sear aż tylko gotowane przez, 3 do 4 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieś łososia na talerze i ostrożnie dodaj mieszaninę octu do patelni(ciecz będzie energicznie bąbelkować i parą). Dusić, mieszając, aż zgęstnieje i zmniejsza się do około 1/3 szklanki, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Łyżka glazury na łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
GlazuraGlazura

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia73
Magazyn