Łosoś karaibski z salsą Mango-Veggie i sosem barbecue Guava

Łosoś karaibski z salsą Mango-Veggie i sosem barbecue Guava
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów Ameryki Środkowej, więc spróbuj łososia Karaibskiego z Mango-Veggie Salsan i sosem barbecue Guava. Na 4,19 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 472 kalorie, 13g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 1 godzina i 10 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, oliwę z oliwek, pastę z guawy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Ten przepis od Foodnetwork ma 2 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Karaiby Jerk Salsa z salsą Mango, Grillowany łosoś z sosem Barbecue z Mango, oraz Karaiby Polędwiczki Z Salsą Mango dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby sos barbecue, rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu przez 1 minutę. Zmniejszyć ogień do średniej i dodać cebulę, gotowanie, aż będzie miękka i trochę brązowy na brzegach, o 5 do 7 protokół, często mieszając. Wymieszaj pastę z guawy, pastę pomidorową, ocet, brązowy cukier, anyż, ziele angielskie i curry. Gotować na wolnym ogniu, aż pasta z guawy stopi się, około 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Wyłączyć ogień i niech sos ostygnie lekko. Wyrzucić anyż Gwiaździsty, przenieść mieszaninę do blendera i puree. Przy włączonym silniku dodaj sok z limonki i rum.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Do Wyboru Lody Lub Bita śmietanaDo Wyboru Lody Lub Bita śmietana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
GuajawaGuajawa
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Przenieść do małej miski i odstawić, lub przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
W dużej misce wymieszać oliwę z oliwek, czosnek, sok z limonki, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
4
Dodaj mango, papryka, czerwona cebula, chiles i kolendry i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
5
Dodać fasolę i delikatnie wrzucić wszystko razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
6
Podgrzej brojlery. Linia duże naczynie do pieczenia lub obramowane blachy do pieczenia z podwójną warstwą folii aluminiowej i nasmarować folią z niektórych oliwy z oliwek lub nonstick gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
7
Umieść łososia w przygotowanym naczyniu do pieczenia i włóż około 2 cale końca ogona pod rybę, aby uzyskać nieco jednolity kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
8
Wlać sos barbecue na łososia i gotować pod brojlerem, aż sos karmelizuje i chars na brzegach i łosoś jest Firma i płatki łatwo, 8 do 12 minut na rzadkie (łosoś będzie nadal różowy w środku) lub 12 do 15 minut na dobrze zrobione (łosoś będzie gotowane w całym).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej SalsyMielone Zielone Chilli Z Puszki** (3 łyżeczki Zielonej Salsy
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
9
Rozłóż salsę na półmisku i ostrożnie wyciągnij łososia z naczynia do pieczenia i ułóż go na górze salsy (użyj 2 dużych szpatułek, aby ją przenieść). Na rybę wycisnąć kilka klinów z limonki i podawać z dodatkowymi klinami z limonki na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki

Składniki

2(zima)1 duża słodka cebula, pokrojona w 4 do 5 okrągłych plasterków1 duża słodka cebula, pokrojona w 4 do 5 okrągłych plasterków11 funt cukinii,kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki425Orzechy dowolne (posiekane)czarna fasola, odsączona i opłukanaczarna fasola, odsączona i opłukana01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Biała cebula, pokrojona w kostkęBiała cebula, pokrojona w kostkę1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ciemny rumciemny rum1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekane świeże liście kolendrydrobno posiekane świeże liście kolendry3ząbki czosnku, drobno mieloneząbki czosnku, drobno mielone1zielona papryka, połówki, nasiona i drobno pokrojone w kostkęzielona papryka, połówki, nasiona i drobno pokrojone w kostkę11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone227Orzechy dowolne (posiekane)pasta z guawy, pokrojona w kawałkipasta z guawy, pokrojona w kawałki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijasny lub ciemnobrązowy cukierjasny lub ciemnobrązowy cukier596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisok z limonki (z ok. 2 limonek), plus 2 limonki pokrojone w kliny do serwowaniasok z limonki (z ok. 2 limonek), plus 2 limonki pokrojone w kliny do serwowania21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 truskawka bez łuski1 truskawka bez łuski2mango obrane, zaszczepione i pokrojone w kostkęmango obrane, zaszczepione i pokrojone w kostkę1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek, plus dodatkowo do natłuszczania naczynia do pieczeniaoliwa z oliwek, plus dodatkowo do natłuszczania naczynia do pieczenia1czerwona papryka, połówki, nasiona, i drobno pokrojone w kostkęczerwona papryka, połówki, nasiona, i drobno pokrojone w kostkę1Dużeczerwona cebula, połówki i drobno posiekaneczerwona cebula, połówki i drobno posiekane1łosoś z całego boku, 3 1/2 do 4 funtówłosoś z całego boku, 3 1/2 do 4 funtów11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1serrano chile, drobno posiekane, opcjonalnieserrano chile, drobno posiekane, opcjonalnie21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu3(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2anyż Gwiaździstyanyż Gwiaździsty1żółta papryka, połówki, nasiona i drobno pokrojone w kostkężółta papryka, połówki, nasiona i drobno pokrojone w kostkę2cebula żółta, posiekanacebula żółta, posiekana

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Rochioli Estate Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
Rochioli Estate Chardonnay
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn