Łatwa Zapiekanka Z Tuńczykiem Makaronowym

Łatwa Zapiekanka Z Tuńczykiem Makaronowym
Łatwa zapiekanka z tuńczyka makaronowego może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 376 kalorii, 21g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 54 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz zielsko koperkowe, mleko, ser cheddar i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka Makaronowa Z Tuńczykiem, Zapiekanka Makaronowa Z Tuńczykiem, oraz Zapiekanka Z Tuńczykiem Makaronowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj 2-ćwiartkowe naczynie do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody. Gotować łokieć makaron we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż gotowane przez ale firma do ukąszenia, 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron łokciowyMakaron łokciowy
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Odcedzić i zwrócić makaron do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Do ugotowanego makaronu wymieszać 1/4 szklanki masła, 1/4 szklanki mleka i sproszkowany ser. Do makaronu i sera wymieszać śmietanę z zupy grzybowej, tuńczyka i 1/2 szklanki mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Z Zupy GrzybowejKrem Z Zupy Grzybowej
Makaron Z SeremMakaron Z Serem
Makaron GotowanyMakaron Gotowany
MasłoMasło
SerSer
MlekoMleko
TuńczykTuńczyk
5
Do przygotowanego naczynia do pieczenia wlać miksturę makaronową; na wierzch polać serem Cheddar i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser CheddarSer Cheddar
MakaronyMakarony
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Wymieszać bułkę tartą, roztopione masło i koperek w małej misce; posypać warstwą sera Cheddar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser CheddarSer Cheddar
Bułka TartaBułka Tarta
MasłoMasło
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ser topi się i okruchy chleba lekko rumiane, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot
2006 Bancroft Ranch Merlot jest bogaty kolor granatu, i jest pełen smaków dojrzałych czarnych owoców, brązowych przypraw i odrobiną skórki pomarańczowej. Jego wyrafinowane taniny i głębia smaku sprawiają, że jest to jedno z najbardziej pamiętnych win Beringer z Howell Mountain.Mieszanka: 93% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon i 3% Cabernet Franc
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn