Łatwa Indyjska Zupa Pomidorowa (Saar)
Łatwa Indyjska zupa pomidorowa (Saar) wymaga mniej więcej 25 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 138 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,05 zł za porcję, dostajesz zupę, która serwuje 4. 14 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać wodę, czosnek, ghee, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Podobne przepisy to Indyjska zupa pomidorowa, Rasam, Indyjska Zupa Pomidorowa, oraz Szpinak i pomidor Dal (Indyjska zupa z soczewicy).
Instrukcje
Umieść pomidory i 1/2 szklanki wody w misce bezpiecznej dla mikrofalówki i gotuj na wysokości 4 minut w kuchence mikrofalowej. Zarezerwuj wodę do gotowania. Pomidory lekko ostudzić, obrać ze skórki i wyrzucić. Przetwórz pomidory, zarezerwowaną wodę i czosnek w blenderze lub robocie kuchennym, aż będą gładkie.
Roztopić ghee na patelni na średnim ogniu, i gotować nasiona gorczycy 1 minutę. Wymieszać w liściach curry.
Wlać przetworzone pomidory i czosnek na patelnię. Wymieszać w pozostałej 1 szklance wody.
Wymieszać z cukrem, papryką i solą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i wymieszać w kolendrze. Kontynuuj gotowanie 5 minut.