Złoty tort JUKA-i-kokosowy
Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 343 kalorie, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Jeśli masz nasiona anyżu, mleko kokosowe, yuca i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Yuca-Ciasto Kokosowe (Enyucado), Bolitas de Yuca y Queso (Kulki Yuca nadziewane serem), oraz Buñuelos de Yuca y Queso (frytki Jukańskie i serowe).
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać yuca z tartym kokosem, queso blanco, mleko kokosowe, cukier, nasiona anyżu, sól i roztopione masło.
Masło dno 10-na-2-calowy nonstick okrągły ciasto patelni i linii go z pergaminem; masło papier.
Wlać mieszaninę yuca do przygotowanej patelni.
Piec ciasto przez 2 godziny, lub do momentu, gdy jest głęboko rumiane i odrywa się od strony patelni.
Przełożyć do stojaka z drutu i ostudzić na 10 minut. Uruchom nóż wokół krawędzi ciasta i odwrócić go na stojaku. Obrać pergamin; odwrócić ciasto na talerz.
Pokroić w kliny i podawać na ciepło.