Zupa z wędzonego plamiaka jest pescatarian danie główne. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 286 kalorii, 19g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, złote ziemniaki yukon, filety z plamiaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zupa z wędzonego plamiaka, Zupa Z Pora I Wędzonego Plamiaka, oraz Wędzony plamiak i kminek chowder dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Filety z plamiaka umieścić w dużym, szerokim garnku.Przykryć 5 szklankami zimnej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Plamiaka
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Umieść garnek overmedium-wysokie ciepło i doprowadzić do duszenia.Zmniejszyć ogień do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż ryba jest po prostu gotowane, o 5 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Przełożyć na talerz; ostudzić. Odrzuć skórę iwiele łusek; płatki ryb na duże kawałki.Ustaw sitko na średniej misce; odcedzić płyn i rezerwy.
[Aby zastąpić wędzoną sielawęhaddock: Odrzuć kości i skórę Z1 1/2 funta wędzonej sieli. Umieść rybę, 2 grube pokrojonelki wędzonego boczku (około 2 uncji) I4 szklanki wody w dużym szerokim garnku. Doprowadzić doimmer na średnim ogniu; rybę wyjąć łyżką szczelinową po 5 minutach. Kontynuuj mieszanie płynu (z boczkiem) do zmniejszenia do 2 filiżanek, około 10 minut. Odcedzić ciecz; wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Boczek
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Garnek
5
Dodać 3 szklanki wody; odstawić.]
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
6
Roztopić masło w dużym ciężkim garnku overmedium-na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
7
Dodaj por i seler i gotuj na średnim ogniu, często mieszając, aż będzie miękki i półprzezroczysty, około 15 minut.Wymieszać z suchą musztardą, a następnie zarezerwowane kłusowaniepłynne, ziemniaki i gałązki tymianku. Zwiększ ciepło do średniej wysokości i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie, około 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Musztarda W Proszku
Ziemniak
Seler
Por
8
Łyżką szczelinową Usuń połowę ugotowanych ziemniaków i umieść w małej misce.Ziemniaki drobno rozgnieść widelcem; wrócić do chowder zagęścić.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na plamiaka. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.