Zupa z wołowiny i soczewicy

Zupa z wołowiny i soczewicy
Zupa z wołowiny i soczewicy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 219 kalorii, 16G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oregano, kartony rosół z kurczaka, marchew i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 58 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest idealny do Jesień. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zupa Z Soczewicy Wołowej, Zupa Z Soczewicy Wołowej Jęczmiennej, oraz Crock Pot Zupa Z Soczewicy Wołowej.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu, aż zacznie dymić. Wołowinę doprawić solą i pieprzem, następnie delikatnie umieścić w gorącym oleju i brązowym ze wszystkich stron, około 8 minut. Po rumiane, usunąć wołowinę i odstawić, zastrzegając pozostały olej w garnku. Wymieszać w seler, marchew, cebula, czosnek, kolendra, i oregano; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 8 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KolendraKolendra
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Wlać bulion z kurczaka, pomidory i rumianą wołowinę. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż mięso zaczyna się miękka, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
PomidorPomidor
WołowinaWołowina
MięsoMięso
3
Po ugotowaniu zupy 1 godzinę, dodać soczewicę, odzyskać i kontynuować gotowanie, aż soczewica będzie miękka, około 40 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie wymieszać natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SoczewicaSoczewica
Pietruszka-naćPietruszka-nać
ZupaZupa
4
Posypać parmezanem do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan

Wyposażenie

TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn