Zupa z soczewicy z pieczonymi warzywami

Zupa z soczewicy z pieczonymi warzywami
Need a danie główne bezglutenowe i wegetariańskie? Zupa z soczewicy z pieczonych warzyw może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje 87 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 238 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jest idealny do Jesień. Mieszanka brązowej soczewicy, wody, mielonego kminku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać zwykły beztłuszczowy jogurt, możesz podążać za tym daniem głównym z Jogurt Limonkowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Zupa z soczewicy z pieczonymi warzywami, Zupa z soczewicy z balsamicznymi pieczonymi zimowymi warzywami, oraz Zupa z żółtej soczewicy z warzywami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°. Ułóż pierwsze 5 składników na dużej nieprzywierającej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Skropić olejem. Pieczone warzywa 20 minut. Obróć warzywa i piecz, aż staną się miękkie i brązowe wokół krawędzi, mieszając od czasu do czasu, o 20 minut dłużej. Lekko ostudzić (nie czyścić blachy do pieczenia).
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Miąższ bakłażana czerpać ze skórki do procesora; wyrzucić skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
4
Dodać cebulę i czosnek do procesora; purée do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
5
Przenieść mieszaninę bakłażana do dużego rondla. Grubo posiekać pomidory i paprykę; połączyć w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
BakłażanBakłażan
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodaj 1 szklankę wody do blachy do pieczenia; wymieszać zeskrobać wszelkie rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Dodaj do rondla z mieszaniną bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Dodaj 4 szklanki wody, soczewicy i kminku i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są prawie miękkie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
KminekKminek
WodaWoda
9
Wymieszać we wszystkich, ale 1/4 szklanki mieszanki pomidorów i papryki. Gotować na wolnym ogniu, aż soczewica będzie bardzo miękka, przerzedzenie z większą ilością wody, jeśli zupa jest zbyt gęsta, o 10 minut dłużej. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PaprykaPapryka
SoczewicaSoczewica
PomidorPomidor
WodaWoda
ZupaZupa
10
Zupa z chochli do misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
11
Mżawka duża łyżka jogurtu nad każdym. Top z pozostałych 1/4 szklanki mieszanki pomidorów i papryki i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
PomidorPomidor
JogurtJogurt
12
W porcji: kalorie, 234; tłuszcz całkowity, 6 g; Tłuszcz nasycony, 1 g; cholesterol,
13
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia96
Magazyn