Zupa z soczewicy IV
Zupa z soczewicy IV może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 20 i kosztuje 26 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 76 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Jeśli masz liście laurowe, pomidory, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 32 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest dobre. Spróbuj Kolejna zupa, soczewica Bacony i zupa jarzynowa, Zupa Z Soczewicy, oraz Zupa Z Czerwonej Soczewicy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Opłucz i wybierz przez soczewicę, a następnie umieścić w misce z wodą na pokrycie i niech namoczyć podczas przygotowywania innych składników.
Napełnij duży garnek 2 litrami wody i wymieszaj z oliwą z oliwek i solą. Doprowadzić do wrzenia.
Odcedzić soczewicę i ostrożnie wlać do wrzącej wody.
Dodaj cebulę, pomidory, czosnek, ziemniaki, marchew i plantany do wrzącej wody. Wrzucić liście laurowe i doprawić solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica i plantany są miękkie, 45 do 60 minut.