Zupa Z Pieczonych Buraków Z Crème Fraîche
Zupa z pieczonych buraczków z Crème Fraîche może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 1,52 zł za porcję. Jeśli masz mielony pieprz, masło, crème fraîche i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 3 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa z pieczonych buraków z Crème Fraîche, Zupa z pieczonych buraków z tymiankiem, cytryną i Crème Fraîche, oraz Zupa z pieczonej dyni z Creme Fraiche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. buraki owinąć w folię i piec do miękkości po przekłuciu widelcem, około 1 godziny. Super. Buraki obieramy.
Pokroić 1/4 1 buraka w kostkę 1/4 cala; rezerwy do dekoracji.
Pokrój Pozostałe buraki na 1/2-calowe kawałki. Roztopić masło z olejem w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj por, cebulę i seler i gotować, aż zacznie brązowieć, często mieszając, o 13 protokół. Wymieszać imbir, ziele angielskie, biały pieprz i 1/2-calowe kawałki buraków. Gotować, aż warzywa zaczną przyklejać się do dna garnka, często mieszając, około 7 minut.
Dodaj 2 szklanki wody, liść laurowy, gałązkę tymianku i gałązkę pietruszki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa są bardzo miękkie, o 25 protokół.
Usuń liść laurowy, gałązkę tymianku i gałązkę pietruszki. Chłodna zupa lekko. Praca partiami, zupa puree w blenderze ze śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Lekko ostudzić, przykryć i schłodzić.Delikatnie przepłukać zupę (nie gotować). Podzielić na 2 miski.
Każdy dekorować 1 łyżką crme frache.
Posypać kostkami buraków.