Zupa z małży z awokado, pomidorem i koperkiem
Zupa z małży z awokado, pomidorem i koperkiem to pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 351 kalorii, 18g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka wody, pół na pół, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Zupa z małży z awokado, pomidorem i koperkiem, Awokado Pomidorowa Kanapka Z Serem Sojowym I Koperkiem, oraz Pilaw z małży i kałamarnic ze słodkimi przyprawami i koperkiem.
Instrukcje
Pory umyć w misce z zimną wodą, mieszając je, a następnie wyjąć pory i osuszyć.
Pory gotować na maśle w szerokim 5-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 5 do 7 minut.
Dodać tymianek i gotować, mieszając, 1 minutę. Wymieszać z piwem i wodą, następnie zwiększyć ciepło do umiarkowanie wysokiego i doprowadzić do wrzenia.
Dodać małże i powrócić płyn do wrzenia, częściowo przykryte. Gotuj, całkowicie przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż małże szeroko się otworzą, sprawdzając często po 4 minutach i przenosząc do dużej miski. (Należy wyrzucić małże, które pozostają nieotwarte po 8 minutach.)
Pracując nad miską, Usuń małże z muszli i włóż do miski (Odrzuć muszle wraz z przylegającymi porami).
Wlać płyn do gotowania zgromadzony w misce z powrotem do garnka.
Płyn do gotowania wlać przez sito wyłożone podwójną warstwą gazy lub zwilżonymi ręcznikami papierowymi do 2-litrowego ciężkiego rondla. Wymieszać w pół na pół, sól i biały pieprz, a następnie podgrzewać na umiarkowanie małym ogniu do gorąca (nie gotować). Mieszaj w małżach i podgrzewaj, aż się tylko ogrzeje.
Tymczasem połowę awokado, a następnie obrać 1 połowę (pozostałą połowę owinąć szczelnie w folię i zarezerwować do innego użycia).
Pokroić w 1/2 cala kostkę, a następnie wrzucić delikatnie z pomidorami i koperkiem w misce.
Podziel zupę między 6 płytkich misek i łyżką trochę mieszanki awokado do każdego.
Zupę, bez pół na pół, można przygotować 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić (z małż łuskanych w zupie), przykryć.
Usuń małże i podgrzej zupę na umiarkowanie małym ogniu przed dodaniem pół na pół, a następnie kontynuuj przepis.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Antica Chardonnay (Mountain Select). Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.