Zupa krabowo-szparagowa

Zupa krabowo-szparagowa
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Zupa z krabów i szparagów może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.6 za porcję. Jedna porcja zawiera 123 kalorie, 15g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Jeśli masz pod ręką wodę, jajko, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Spróbuj Zupa Krabowo-Szparagowa, Zupa z kraba australijskiego i szparagów, oraz Wiosenna Zupa Szparagowa Ze Świeżym Krabem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz krewetki i imbir w dużym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia toczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wymieszać szparagi i zmniejszyć ogień do średniej. Przykryć i dusić, aż szparagi są częściowo ugotowane, o 3 protokół. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
3
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Mieszankę skrobi kukurydzianej ubić do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wymieszać olej sezamowy i sos sojowy do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
ZupaZupa
6
Dusić, ciągle mieszając, aż zupa zgęstnieje, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
7
Powoli dodajemy ubite jajko, delikatnie mieszając zupę tworząc nitki ugotowanego jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
JajkoJajko
8
Wymieszaj mięso kraba i gotuj na wolnym ogniu, aż Krab zostanie dokładnie podgrzany, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Hindsight Win Chardonnay. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Win Chardonnay
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn