Zupa kalafiorowo-szczawiowa
Zupa kalafior i szczaw może być tylko zupa szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 276 kalorii, 11g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.11 za porcję. Mieszanka masła, kalafior, sól morska i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest idealny do Jesień. 8 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zupa Szczawiowa, Zupa Szczawiowa, oraz Zupa szczawiowo-czosnkowa.
Instrukcje
Umieść różyczki kalafiora, ziemniaki i cebulę w rondlu z masłem i olejem.
Podgrzej delikatnie, a gdy zawartość zacznie skwierczeć, przykryj pokrywką i poć wszystko na małym ogniu przez około 10 minut. Warzywa nie powinny być wcale kolorowe.
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia, następnie wlać mleko i powrócić delikatnie do wrzenia. (W ten sposób w mleku nie powstanie szumowina.) Doprawić do smaku, następnie gotować na wolnym ogniu przez 10-15 minut, kiedy warzywa powinny być miękkie.
Wlać połowę śmietany, następnie puree w robocie kuchennym lub blenderze lub zmiksować na patelni za pomocą blendera zanurzeniowego. Przełożyć puree przez sito do czystej patelni, pocierając z tyłu chochli.
Resztę śmietany wymieszać. Smak przypraw i doprowadzić zupę do wrzenia. Kadzi do talerzy zupy, top z strzępami szczawiu, i dodać łyżkę kawioru do każdego.