Zupa kalafiorowo-szczawiowa

Zupa kalafiorowo-szczawiowa
Zupa kalafior i szczaw może być tylko zupa szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 276 kalorii, 11g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.11 za porcję. Mieszanka masła, kalafior, sól morska i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Jest idealny do Jesień. 8 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zupa Szczawiowa, Zupa Szczawiowa, oraz Zupa szczawiowo-czosnkowa.

Instrukcje

1
Umieść różyczki kalafiora, ziemniaki i cebulę w rondlu z masłem i olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Różyczki KalafioroweRóżyczki Kalafiorowe
MasłoMasło
ZiemniakZiemniak
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Podgrzej delikatnie, a gdy zawartość zacznie skwierczeć, przykryj pokrywką i poć wszystko na małym ogniu przez około 10 minut. Warzywa nie powinny być wcale kolorowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
3
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia, następnie wlać mleko i powrócić delikatnie do wrzenia. (W ten sposób w mleku nie powstanie szumowina.) Doprawić do smaku, następnie gotować na wolnym ogniu przez 10-15 minut, kiedy warzywa powinny być miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
StadoStado
MlekoMleko
4
Wlać połowę śmietany, następnie puree w robocie kuchennym lub blenderze lub zmiksować na patelni za pomocą blendera zanurzeniowego. Przełożyć puree przez sito do czystej patelni, pocierając z tyłu chochli.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
ChochlaChochla
SitoSito
PatelniaPatelnia
5
Resztę śmietany wymieszać. Smak przypraw i doprowadzić zupę do wrzenia. Kadzi do talerzy zupy, top z strzępami szczawiu, i dodać łyżkę kawioru do każdego.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
KawiorKawior
SzczawSzczaw
KremKrem
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
6
Serw.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn