Zupa kalafiorowo-Pasternakowa z chrupkami Buraczanymi
Zupa kalafiorowo-Pasternakowa z chrupkami Buraczanymi może być właśnie tą zupą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 281 kalorii, 3G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz buraki, oliwę z oliwek, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa z pieczonego buraka pasternakowego z orzechami laskowymi i szałwią, Zupa z pasternaku i kalafiora, oraz Jedwabista zupa kalafiorowa z chrupkami parmezanu.
Instrukcje
Oliwę z oliwek i masło rozgrzać w średnim rondlu na średnim ogniu. Gdy masło się spieni, dodać por i dobrze doprawić solą i świeżo zmielonym białym pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż por zmięknie, ale nie całkowicie ugotowany, około 3 minut.
Dodać pasternak i wymieszać, aby pokryć olejem. Gotować, aż pasternak zmiękną, ale nie całkowicie miękkie, o 4 protokół. (Nie pozwól, aby warzywa zabarwiły się.)
Dodać kalafior, wymieszać i gotować przez około 1 minutę.
Dodać sól i wodę. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do średnio niski, i gotować, aż warzywa są całkowicie miękkie, o 8 do 9 protokół.
Wyjąć z ognia i pozostawić zupę do ostygnięcia lekko, około 10 minut. Proces w blenderze do uzyskania całkowitej gładkości. Odstawić zupę do rondla i umieścić na średnim ogniu. Smak i dostosować przyprawy w razie potrzeby.Chipsy z buraków:przyciąć wierzch buraka i obrać go, pozostawiając warstwę skóry o szerokości 1 cala w pobliżu wierzchu, aby nie farbować dłoni podczas krojenia. Używając mandoliny lub obieraczki do warzyw, zrób bardzo cienkie plastry buraków—około 8 całych plastrów lub 1/3 szklanki.Napełnij mały rondel 1/2 cala oleju.
Podgrzej na średnim ogniu do 191°. Ułóż talerz ręcznikami papierowymi i odstaw na bok.
Dodać kilka plastrów buraków i smażyć, potrząsając trochę patelnią, aż buraki będą chrupiące, około 30 do 45 sekund.
Usuń buraki z oleju za pomocą łyżki szczelinowej i połóż na wyłożonym papierowym ręcznikiem talerzu.
Posypać solą. Powtórz z pozostałymi plastrami buraków.
Podawać zupę polaną chipsami buraczanymi.Parowanie napojów: średnio mocny austriacki Grüner Veltliner będzie dobrze komponował się z ziemnymi elementami kalafiora i buraków tego dania. Wypróbuj Model Hiedler Grüner Veltliner Löss z 2005 roku.