Zupa Cebulowa Gratinée
Przepis Zupa cebulowa Gratinée można zrobić w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Na 1,84 zł za porcję, otrzymujesz zupę, która serwuje 8. Ten przepis z moich przepisów wymaga wody, bagietki Chlebowej, wina i sera gruyère. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka lita wynik 45%. Spróbuj Le Cafe Ile St. Louis zupa cebulowa Gratinee – to nowe podejście do klasycznej francuskiej zupy cebulowej, Szybka Zupa Cebulowa Gratinée, oraz Francuska Zupa Cebulowa Gratinée dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać duży piec holenderski na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj seler, marchew, i grzyby; smażyć 5 minut lub aż lekko rumiane.
Usuń z ognia; powoli mieszać w 1 szklance wina, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Dodaj bulion, wodę, natkę pietruszki i 2 gałązki tymianku. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu; gotować 30 protokół. Przecedzić mieszaninę bulionu przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Podgrzać patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać cebulę i sól; gotować 20 minut lub do złotego koloru, często mieszając. Wymieszać z odcedzonym bulionem; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić 20 minut lub aż cebula są bardzo miękkie.
Zdjąć z ognia; wymieszać 3 łyżki wina i pieprzu.
Chochla około 3/4 szklanki zupy do każdej z 8 miseczek żaroodpornych.
Miseczki ułożyć na patelni z galaretką. Do każdej porcji dodać 1 kromkę chleba i 1 1/2 łyżki sera. Broil 1 minutę lub aż ser zacznie brązowieć.
W razie potrzeby udekoruj gałązkami tymianku.