Ziti, bakłażan i Fontina Gratin
Ziti, bakłażan i Fontina Gratin mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 948 kalorii, 34g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka oliwy z oliwek, ziti, świeżo zmielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ziti, bakłażan i Fontina Gratin, Fontina Ziemniaki Au Gratin, oraz Zapiekanka Z Buraków Z Fontiną I Orzechami Włoskimi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej 4 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać bakłażana i 3/4 łyżeczki soli i gotować, mieszając często, aż bakłażan jest miękki, 10 do 15 protokół. Wymieszać czosnek, pietruszkę i 1/4 łyżeczki pieprzu i gotować 3 minuty dłużej.
Podgrzej brojlery. W dużym garnku wrzącej, osolonej wody, gotować makaron, aż tylko gotowe, o 10 do 15 protokół.
Makaron wymieszać z bakłażanem, pozostałymi 3 łyżkami oleju, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać ser i ponownie wrzucić.
Przełożyć makaron do płytkiego naczynia do pieczenia lub zapiekanki. Dusić, aż ser topi się i zaczyna brązowieć, 2 do 3 protokół.
Bakłażan kontrowersje: * kucharze we Włoszech, jak wszędzie, nie zgadzają się, czy bakłażan powinien być obrany. Wydaje się, że jest to kwestia osobistych preferencji, ale należy pamiętać, że bakłażan, który jest zarośnięty lub był przechowywany przez długi czas, będzie miał twardą skórę, która nie zmięknie podczas gotowania. Często dobrym pomysłem jest obieranie go.: * Czy do soli i odsączyć bakłażana przed gotowaniem pozostaje kwestią sporną, zbyt. Niektórzy mówią, że należy solić plastry mocno i osuszyć je na papierowych ręcznikach przez godzinę, aby pozbyć się bakłażana z goryczy; inni uważają, że to niepotrzebny krok. Bezsprzecznie prawdą jest, że bakłażan, który został solony i osuszony, wchłonie mniej oleju podczas smażenia niż bakłażan, który nie ma.
Zalecenie dotyczące wina: choć dolcetto tłumaczy się jako mały słodki, który odnosi się do winogron; wino jest rozkosznie wytrawne. Będzie idealnym partnerem do tego smacznego dania.