Zimowy tort przyprawowy z karmelizowaną polewą jabłkową

Zimowy tort przyprawowy z karmelizowaną polewą jabłkową
Zimowe ciasto przyprawowe z karmelizowaną polewą jabłkową może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 475 kalorii, 5G białka, oraz 34g tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś złote przepyszne jabłka, śmietanę, proszek do pieczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Zima. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Zimowy tort przyprawowy z karmelizowaną polewą jabłkową, Ciasto Z Przyprawami Jabłkowymi Z Bitą Śmietaną, oraz Karmelizowane ciasto z przyprawami jabłkowymi.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj dno sprężyny o średnicy 9 cali sprayem zapobiegającym przywieraniu. Spód linii z folią; folia natryskowa. Owiń Na Zewnątrz patelni folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Stopić 3 łyżki masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać jabłka; posypać 1 łyżką cukru. Sauté jabłka aż prawie miękkie i zaczyna brązowy, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CukierCukier
4
Posypać 3 łyżkami cukru. Zwiększyć ciepło do wysokiej i wrzucić, aż cukier topi się i jabłka są głębokie brązowe, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CukierCukier
5
Wlej mieszankę jabłek na duży talerz (nie czyść patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Stopić 4 łyżki masła w tej samej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać 3/4 szklanki cukru i gotować, aż mieszanina będzie głęboki złoty kolor, często mieszając, o 7 protokół (mieszanina będzie ziarnisty).
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
8
Dodać śmietanę i ocet (nie mieszać). Przykryć patelnię, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej i gotować na wolnym ogniu bez mieszania, aż większość bitów karmelu rozpuścić, o 8 protokół. Odkryć i ubijać, aż sos jest lekko gęsty, głęboki brązowy i zredukowany do Hojny 1 filiżanka, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe BitkiKarmelowe Bitki
OcetOcet
KremKrem
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Do małego rondla wlać sos karmelowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
3 łyżki sosu karmelowego rozprowadzić na dnie przygotowanej patelni. Ułóż kliny jabłek obok siebie, zaokrąglone w dół, w karmelu w 2 koncentrycznych kręgach. Mąkę przesiać, a następnie 6 składników do miski. Beat 6 łyżek masła i 1 szklanka cukru w dużej misce do mieszania (mieszanina będzie ziarnisty). Ubij jajka po 1 na raz, następnie waniliowy i 1/4 szklanki sosu karmelowego. Ubić w połowie suchych składników, następnie kwaśną śmietanę, a następnie pozostałe suche składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
KarmelKarmel
WaniliaWanilia
MasłoMasło
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
PatelniaPatelnia
11
Łyżka ciasto równomiernie na jabłkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
12
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 1 godziny 15 minut. Fajne ciasto na patelni 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
13
Pokroić wokół ciasta; usunąć boki patelni. Fajne ciasto 15 minut dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Umieść talerz na szczycie ciasta; Odwróć ciasto na talerz.
15
Zdjąć dno patelni i folię. Wymień usunięte jabłka. Rewarm pozostały sos karmelowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos KarmelowySos Karmelowy
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
16
Ciasto podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeZimowe
Magazyn