Ziemniaki Wędzone

Ziemniaki Wędzone
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj wędzonego ziemniaka. Ten przepis służy 8. Na 7,82 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 4243 kalorii, 16G białka, oraz 421G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 76 godzin i 45 minut. Jeśli masz szczypiorek, sól, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka Z Wędzonych Ziemniaków, Placki ziemniaczane z wędzonym łososiem, oraz Wędzony pstrąg i Nowa Sałatka ziemniaczana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W przypadku wędzonego masła wiórki applewood moczyć w zimnej wodzie przez 5 do 10 minut. Wyrównaj powierzchnię gotowania dużej żeliwnej patelni folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Umieść węgiel na patelni i ustaw na dużym ogniu, aż węgle będą białe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Masło pokrojone w kostkę układamy w równą warstwę w zestawie na lodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
4
Umieść ułożone patelnie na górnej półce zimnego piekarnika. Gdy węgiel będzie biały, odcedzić zrębki applewood i umieścić trzy czwarte z nich na węglu. Zwróć żeliwną patelnię do palnika, aż wióry zaczną dymić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Umieść żeliwną patelnię w piekarniku na najniższym stojaku, jak najdalej od masła, które powinno pozostać tak zimne, jak to możliwe podczas procesu wędzenia. Smaż masło przez 45 minut, sprawdzając poziom dymu co jakiś czas. Może być konieczne dodanie większej ilości zrębków. Można oczekiwać, że masło zmięknie, a nawet oddzieli się na brzegach patelni. W związku z tym można go ponownie wymieszać za pomocą szpatułki. Po 45 minutach wymieszać całość wędzonego masła, a następnie przenieść do hermetycznego pojemnika lub uszczelnić próżniowo w worku sous vide. Przechowywać w lodówce przez 2 do 3 dni. Dla marmurowych ziemniaków Confit Rozgrzej piekarnik do 135°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Ułóż nieobrane ziemniaki w naczyniu do pieczenia z 8 szklankami wędzonego masła, tymianku i czosnku i przykryj folią aluminiową. Pieczemy ziemniaki w piekarniku przez 1 godzinę i 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Wyjąć z piekarnika i schłodzić ziemniaki do temperatury pokojowej na maśle. Raz ostygnie, odcedzić, zastrzegając masło. Ziemniaki obieramy nożem do parkowania i odstawiamy do wysmarowanego masła, utrzymując je w temperaturze pokojowej aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Podgrzać rosół z kurczaka w dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Odcedzić ziemniaki i dodać je do patelni, aby ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodać pozostałe 2 łyżki wędzonego masła, rzucając do glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
11
Osuszyć na papierowych ręcznikach i doprawić fleur de sel. Na mus ziemniaczany obrać ziemniaki i umieścić je w średnim garnku. Przykryć zimną wodą. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować przez 25 do 30 protokół, aż do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fleur De SelFleur De Sel
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
12
Odcedzić i przejść przez młyn żywności do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
13
W małym rondelku rozgrzać śmietanę i brązowe masło. Tuż przed zaczyna się gotować, złożyć go do ziemniaków, aż połączone, ale nadal luźne. Pracując szybko, przepuść mieszaninę przez drobnoziarniste Tamis. Ziemniaki staną się gumowate, jeśli są zimne po przejściu przez tamis. Doprawić solą i rezerwą w ciepłym miejscu, na przykład w pobliżu ciepłego pieca lub pieca. Puree może być wykonane 1 godzinę przed czasem. Do Schabowo-Szalotkowej Kruszonki
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
żelkiżelki
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
14
Połącz zmielony tłuszcz wieprzowy z 1/2 szklanki wody na średniej patelni i gotuj na średnim ogniu, aż woda wyparuje, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Odcedzić połowę wytopionego tłuszczu wieprzowego i wyrzucić. Powrót do pieca i nadal chrupać tłuszcz, aż złoty kolor brązowy, o 10 protokół. Odcedzić, zastrzegając ciała stałe i ostudzić chrupiący tłuszcz wieprzowy na ręcznikach papierowych. Po ostygnięciu drobno posiekać tłuszcz wieprzowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Bezkostnej Baraniny, Pokrojonej W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Można Zastąpić Ją Bezkostną łopatką Jagnięcą3/4 Funta Bezkostnej Baraniny, Pokrojonej W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Można Zastąpić Ją Bezkostną łopatką Jagnięcą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
16
Połączyć olej rzepakowy i szalotki w dużej patelni i smażyć na średnim ogniu, stale mieszając, aż szalotki są złotobrązowe, 12 do 15 minut. Olej powinien osiągnąć 129°. odcedzić szalotki i osuszyć na ręcznikach papierowych. Schłodzić szalotkę do temperatury pokojowej. Po ostygnięciu szalotki pokroić na małe kawałki i wymieszać z chrupiącym tłuszczem wieprzowym. Doprawić solą. Do Sproszkowanego Winegret
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
Cienki-Cienki-
3/4 Funta Bezkostnej Baraniny, Pokrojonej W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Można Zastąpić Ją Bezkostną łopatką Jagnięcą3/4 Funta Bezkostnej Baraniny, Pokrojonej W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Można Zastąpić Ją Bezkostną łopatką Jagnięcą
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
17
Umieść maltodekstrynę z tapioki w robocie kuchennym i stopniowo dodawaj do oleju. Zmiksować w proszku octu i doprawić solą. Rezerwa w hermetycznym pojemniku. Na sos maślany w małej misce, ubić razem majonez, maślankę, szczypiorek i pieprz. Doprawić solą. Do Końca
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
TapiokaTapioka
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
18
Umieść mche w misce do miksowania, dodaj sos maślany i delikatnie wrzuć do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
19
Wytnij prostokątny szablon (o wymiarach 2 1/2 cala na 6 cali) z kawałka octanu.
20
Umieść szablon na talerzu, umieść na środku 3 łyżki musu ziemniaczanego i równomiernie rozprowadź szpatułką lub nożem. Ostrożnie odklej szablon. Ułóż 20 marmurowych ziemniaków na wierzchu musu ziemniaczanego. Łyżka 1 łyżka zmielonej czarnej trufli i 1 1/2 łyżeczki Schabowo-Szalotkowej kruszonki na wierzchu ziemniaków. Finisz 1 łyżeczką sproszkowanego winegret i 8 gałązkami ubranego mche.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebaby mâche leavesbaby mâche leaves591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemasło brązowemasło brązowe907papryka habanerozimne masło, pokrojone w kostkę (1 cal)zimne masło, pokrojone w kostkę (1 cal)2Średnia żółta cebula, posiekanaMasło WędzoneMasło Wędzone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkachpo 1 zmielonej gałce muszkatołowej, zielu angielskim i goździkach2warzywo (np. szpinak)SOS MaślanySOS Maślany4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego1porcja startego parmezanu(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)2Spód: okruszki z herbatników grahamdrobno pokrojony szczypiorekdrobno pokrojony szczypiorek2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)680papryka habaneroZiemniaki la Ratte fingerlingZiemniaki la Ratte fingerling8trochę posiekanej cukiniifleur de selfleur de sel4Spód: okruszki z herbatników grahamocet słodowy w proszkuocet słodowy w proszku2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1Średnia żółta cebula, posiekanaChipsy applewood 3/4 funtaChipsy applewood 3/4 funta591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCrumble Wieprzowo-SzalotkoweCrumble Wieprzowo-Szalotkowe454papryka habaneromielony tłuszcz wieprzowymielony tłuszcz wieprzowy3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweMusselina ZiemniaczanaMusselina Ziemniaczana8trochę posiekanej cukiniiMarmurowy Confit ZiemniaczanyMarmurowy Confit Ziemniaczany1kilogramy160 marmurowych ziemniaków (ok.160 marmurowych ziemniaków (ok.1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala2warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala3warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala3szalotka, cienko pokrojonaszalotka, cienko pokrojona4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemaltodekstryna z tapiokimaltodekstryna z tapioki2gałązki1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej1/2 główki kapusty włoskiej drobno pokrojonej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemielona czarna truflamielona czarna trufla8warzywo (np. szpinak)Winegret SproszkowanyWinegret Sproszkowany3goździkiczosnek, rozgnieciony, ale trzymany w całościczosnek, rozgnieciony, ale trzymany w całości2Średnia żółta cebula, posiekanawęgiel drzewny (Nie brykiety)węgiel drzewny (Nie brykiety)
TrudnośćEkspert
Gotowe W76 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Magazyn