Penne z szałwią i grzybami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Penne z szałwią i grzybami. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 363 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mieszankę grzybów, ser parmigiano-reggiano, liście szałwii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 39 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Penne Con Funghi E Melanzane (Penne z grzybami i bakłażanem), Penne ze szparagami, szałwią i groszkiem, oraz Penne ze szparagami, szałwią i groszkiem.
Instrukcje
Umieścić w małym naczyniu do pieczenia i skropić 1 łyżeczką oleju; przykryć folią i piec w temperaturze 400 przez 45 minut.
Wyjąć naczynie z piekarnika.
Dodaj 1/2 szklanki wrzącej wody do naczynia; przykryć i odstawić 30 minut. Oddzielić goździki; wycisnąć, aby wyodrębnić miąższ czosnku do wody. Odrzuć Skórki. Rozgnieść masę czosnkową widelcem i odstawić na bok.
Połączyć pozostałe 2 szklanki wrzącej wody i suszonych grzybów w misce; przykryć i odstawić 30 protokół. Grzyby opłukać, dobrze odcedzić i grubo posiekać. Odstawić.
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szałwii na patelni; smażyć 1 minutę lub aż chrupiące i rumiane.
Wyjąć z patelni za pomocą łyżki szczelinowej; odstawić.
Dodać grzyby cremini, sól, i pieprz na patelnię; smażyć 4 protokół.
Dodaj mieszaninę czosnku, posiekane grzyby i bulion na patelnię; gotować 5 minut lub aż płyn zmniejszy się o około połowę. Zetrzeć 1 1/2 uncji sera. Wymieszać makaron i starty ser na patelni; przykryć i odstawić 5 minut. Cienko ogolić pozostałe 1/2 uncji sera; top każdej porcji równomiernie z wiórkami serowymi i liśćmi szałwii.