Tofu Z Pomidorami i Octem Balsamicznym
Potrzebujesz bezglutenowego, bezmlecznego, laktoowo-wegetariańskiego i wegańskiego przystawki ? Tofu z pomidorami i octem balsamicznym może być znakomitym przepisem, który warto wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 10 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 150 kalorii . Za 1,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Ten przepis z Allrecipes wymaga octu balsamicznego, cebuli, soli i oleju roślinnego. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 29 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 81% . Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Marynowane pomidory z bazylią i octem balsamicznym , Grzyby w occie balsamicznym i Ziemniaki w occie balsamicznym .
Instrukcje
Umieść plasterki tofu pomiędzy dwoma czystymi ręcznikami; poczekaj, aż tofu odcieknie, około 10 minut.
Tofu pokroić na kawałki wielkości kęsa i przełożyć do miski. Wymieszaj pomidory i ocet balsamiczny; marynować przez 20 minut.
Rozgrzej olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu; gotuj i mieszaj paprykę i cebulę, aż będą miękkie, około 5 minut.
Dodaj mieszaninę tofu, proszek czosnkowy i sól. Przykryj i zmniejsz ogień do średnio-niskiego; gotować na wolnym ogniu, aż się rozgrzeje, jeszcze około 5 minut.