Ziemniaki Au Gratin
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać ziemniaki Au Gratin spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 322 kalorie, 14g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką mleko, sól, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ziemniaki Au Gratin, Ziemniaki Au Gratin, oraz Ziemniaki Gratin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia. Przykryć; odstawić na 10 minut.
Wlać mieszaninę mleka przez sito na dużej misce, zastrzegając płyn; wyrzucić ciała stałe.
Umieść ziemniaki w średnim rondlu. Przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło. Dusić 15 minut lub do miękkości; odcedzić.
Umieścić w dużej misce; odstawić.
Margarynę rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; saute 3 minut lub do miękkości. Wymieszać z mąką; stopniowo dodawać mleko. Wymieszać trzepaczką do wymieszania. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub aż lekko zgęstnieje; stale mieszać.
Wyjąć z ognia; wymieszać z serem, solą i pieprzem.
Wlać mieszaninę mleka na ziemniaki; wrzucić. Łyżka ziemniaków do 11 x 7-calowe naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 350 przez 20 minut. Broil 5 minut lub do lekko rumiane.