Waniliowo-migdałowa Panna Cotta z sosem Mango

Waniliowo-migdałowa Panna Cotta z sosem Mango
Waniliowo-migdałowa Panna Cotta z sosem Mango to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap deser. Ten przepis służy 6. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 130 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz mleko migdałowe, żelatynę, waniliową fasolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Waniliowo-Migdałowa Panna Cotta, mango panna cotta, jak zrobić Wegetariańskie Mango panna cotta, oraz Waniliowa Panna Cotta z sosem truskawkowym.

Instrukcje

1
Posypać żelatynę ponad 1/3 szklanki mleka migdałowego w małej misce; odstawić 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko MigdałoweMleko Migdałowe
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połączyć 1 1/3 szklanki mleka migdałowego, pół i pół, cukier, i połowę fasoli wanilii w średnim rondlu; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Mleko MigdałoweMleko Migdałowe
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia.
4
Dodać mieszaninę żelatyny, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
5
Usuń fasolę wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
6
Wlać mieszaninę równomiernie do 6 (6-uncji) kubków kremu pokrytych sprayem do gotowania. Przykryć i schłodzić 8 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BudyńBudyń
7
Pozostałą połowę wanilii i nektar połączyć w małym rondelku; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej, i gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (o 15 protokół).
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
NektarNektar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Zdjąć z ognia; wymieszać z sokiem z limonki. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
9
Poluzuj krawędzie kremów nożem lub gumową szpatułką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
NóżNóż
10
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdej filiżance; Odwróć na talerze. Łyżka sosu wokół kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
11
W razie potrzeby udekoruj świeżymi malinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn