Waniliowo-migdałowa Panna Cotta z sosem Mango
Waniliowo-migdałowa Panna Cotta z sosem Mango to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap deser. Ten przepis służy 6. Na 3,07 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 130 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz mleko migdałowe, żelatynę, waniliową fasolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Waniliowo-Migdałowa Panna Cotta, mango panna cotta, jak zrobić Wegetariańskie Mango panna cotta, oraz Waniliowa Panna Cotta z sosem truskawkowym.
Instrukcje
Posypać żelatynę ponad 1/3 szklanki mleka migdałowego w małej misce; odstawić 4 protokół.
Połączyć 1 1/3 szklanki mleka migdałowego, pół i pół, cukier, i połowę fasoli wanilii w średnim rondlu; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu (nie gotować).
Dodać mieszaninę żelatyny, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Wlać mieszaninę równomiernie do 6 (6-uncji) kubków kremu pokrytych sprayem do gotowania. Przykryć i schłodzić 8 godzin lub przez noc.
Pozostałą połowę wanilii i nektar połączyć w małym rondelku; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej, i gotować, aż zmniejszy się do 1 szklanki (o 15 protokół).
Zdjąć z ognia; wymieszać z sokiem z limonki. Kryj się i wyluzuj.
Poluzuj krawędzie kremów nożem lub gumową szpatułką.
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdej filiżance; Odwróć na talerze. Łyżka sosu wokół kremu.
W razie potrzeby udekoruj świeżymi malinami.