Zielony makaron i szynka
Zielony makaron i szynka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 852 kalorie, 27g białka, oraz 52g tłuszczu. Na 2,19 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 17 minut. Mieszanka pieprzu, prosciutto, groszek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć krem można śledzić to danie główne z Lody Jagodowe jako deser. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest dobre. Spróbuj Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką, Gulasz z zieloną papryką i makaronem, oraz Makaron smażony z zieloną herbatą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek wody do wrzenia, a następnie dodaj sól, Hojny chwyt z naczynia solnego, doprawić makaron, gdy gotuje. Ostrożnie dodać makaron do wody i wymieszać, a następnie gotować do al dente lub aż makaron jest miękki, ale nadal ma kęs do niego w środku innymi słowy, nie gotować, aż jest mushy.
Szynkę pokroić na cienkie, krótkie kawałki przypominające wstążkę i oddzielić na luźny stos. Dzieci nie tak dobre z nożami mogą używać nożyczek kuchennych do cięcia szynki.
Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać masło do patelni i roztopić.
Dodaj 1 szklankę śmietany i rozgrzej ją minutę.
Dodaj około filiżankę sera, 4 duże garści lub tak, i stale mieszać przez kolejną minutę, a następnie doprawić sos z gałką muszkatołową (Twój sekretny składnik) i pieprzem. Smak i dodać trochę soli, jeśli to konieczne.
Wyłączyć ogień pod sosem i dodać do niego groszek. Szybko się rozgrzeją. Następnie odcedzić makaron. Dzieci powinny mieć dorosłych pomocników drenażu makaron dla nich. Wrzucić makaron z sosem na patelni i używać szczypiec, aby pomóc wyciągnąć makaron przez sos, aż zostanie równomiernie pokryta.
Posypać szynką i ponownie wrzucić makaron, aby go połączyć. Możesz nawet dodać trochę więcej sera, jeśli tak mówisz.
Wow! Zielony makaron jest jeszcze bardziej pyszny niż biały, gdy dodajesz szynkę, ser i groszek! Mniam-o!