Zielona Oliwa, cytryna i czosnek-pieczona noga jagnięcina z ziemniakami i sosem z patelni
Zielona oliwka, cytryna i czosnek pieczone nogi jagnięciny z ziemniakami i sosem Pan może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.57 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 75g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 688 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz nogę jagnięciny, oliwę z oliwek, suszone w solance oliwki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Patelnia cytrynowa tymianek Kurczak z ziemniakami i zieloną fasolką, Jagnięcina ziołowo-czosnkowa z sałatką z zielonych oliwek, oraz Jagnięcina ziołowo-czosnkowa z sałatką z zielonych oliwek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Obieraczką do warzyw usuń skórkę z cytryny i zastąp cytrynę. Oliwki pitne. W maszynce drobno posiekać skórkę, oliwki, czosnek i pietruszkę z 2 łyżkami oleju.
Ziemniaki obrać i pokroić na 1,5 cala kawałki. W dużej ognioodpornej patelni do pieczenia wrzucić ziemniaki z pozostałymi 2 łyżkami oleju do pokrycia i doprawić solą i pieprzem. Ułożyć jagnięcinę na ziemniakach i czubkiem ostrego małego noża pokroić małe szczeliny na całej jagnięcinie. Mieszankę oliwkową natrzeć na jagnięcinę, wciskając ją w szczeliny. Połowę cytryny i wycisnąć sok z jagnięciny. Jagnięcinę doprawiamy solą i pieprzem i pieczemy z ziemniakami w środku piekarnika 20 minut.
Obniżyć temperaturę do 177°.
Pieczona jagnięcina i ziemniaki, poluzowanie ziemniaków z patelni metalową szpatułką i obracanie ich od czasu do czasu, 1 godzinę więcej, lub do czasu, gdy termometr mięsa włożony do najgrubszej części mięsa rejestruje 57°.
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia i odstawić do wyrobienia sosu.
Przenieść ziemniaki do dużej miski i ogrzać.
W filiżance palcami wymieszać mąkę i masło.
Dodaj wino i wodę do patelni do pieczenia i deglaze patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając i skrobanie się brązowe kawałki.
Przenieść mieszaninę do małego rondla i doprowadzić do wrzenia.
Ubić w mieszaninie mąki, ubijając aż włączone, i gotować sos, mieszając od czasu do czasu, 1 minutę. Łyżką szczelinową usunąć kawałki ziemniaków z sosu.
Jagnięcinę udekorować połówkami cytryny i gałązkami oliwnymi i podawać z sosem i ziemniakami.