Zdrowe naleśniki z cukinii
Zdrowe naleśniki z cukinii mogą być właśnie przystawką, której szukasz. Za 62 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 91 kalorii . Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką jajko, ząbek czosnku, zieloną cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt spektakularny wynik łyżką wynoszący 36% . Wypróbuj Zdrowe Naleśniki: Wegańskie Naleśniki Bananowe , Kubki Owsiane Z Cukinią Bananową + 5 Zdrowych Cukini i Kubki Owsiane Z Cukinią Bananową + 5 Zdrowych Cukinii, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
Cukinię odcedź na sicie lub durszlaku, wyciśnij, aby usunąć nadmiar płynu. Wytrzyj do sucha. W małej misce wymieszaj cukinię, bułkę tartą, cebulę, jajko, natkę pietruszki, koper, czosnek i ser.
Rozgrzej 1-1/2 łyżeczki oleju na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnio-małym ogniu. Wrzucaj ciasto, nakładając łyżki na olej; lekko dociśnij, aby spłaszczyć. Smażymy partiami na złoty kolor z obu stron, w razie potrzeby dodając pozostały olej.