Zapiekanka Ziemniaczano-Jabłkowa
Zapiekanka ziemniaczano-jabłkowa to bezglutenowe przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 400 kalorii, 22g białka, oraz 19g tłuszczu. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, pieprz, ser szwajcarski i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zapiekanka Ziemniaczano-Jabłkowa, Zapiekanka ze słodkich ziemniaków i jabłek, oraz Zapiekanka Z Jabłek, Ziemniaków I Cebuli.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 400 F. płaszcz 3 1/2-quart zapiekanka z natryskiem do gotowania. W średniej misce ubić jajka, maślankę, tymianek, sól i pieprz; odstawić. Ułóż warstwę lekko nakładających się ziemniaków w zapiekance. Przykryć warstwą jabłek i posypać jedną trzecią każdego sera.
Wlać jedną trzecią mieszaniny jaj na wierzchu. Dodać 2 więcej warstw. (Może być wykonany do 6 godzin wcześniej.)
Piec, pod przykryciem, 1 godzina, 15 minut.
Zdjąć pokrywę i piec kolejne 15 minut lub aż ziemniaki będą miękkie.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Uwaga: Złóż 3 zapiekanki do podania włóż jedną do piekarnika co 45 minut, aby zawsze była świeża zapiekanka na bufecie.