Zapiekanka z tuńczykiem Sunny ' s Noodle

Zapiekanka z tuńczykiem Sunny ' s Noodle
Need a pescatariańskie danie główne? Zapiekanka z tuńczykiem Sunny ' S może być niesamowitym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 728 kalorii, 35g białka, oraz 52g tłuszczu. Na 4,88 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka cebuli, rosół z kurczaka, torba i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć groszek można śledzić to danie główne z Łatwy Peasy Truskawkowy Deser jako deser. 41 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%. Podobne przepisy to Zapiekanka z tuńczykiem Sunny ' s Noodle, Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem, oraz Zapiekanka Z Makaronem Z Tuńczykiem.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Do zapiekanki: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. masło 13-przez 9-calowe naczynie żaroodporne lub danie lasagne i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Makaron jajeczny ugotować w osolonej wrzącej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu przez al dente, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Odcedzić i natychmiast umieścić makaron w dużej misce wypełnionej wodą z lodem, aby zatrzymać gotowanie. Po ostygnięciu odcedzić, a następnie wlać makaron do dużej miski z tuńczykiem, groszkiem i oba sery. Rzucać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Na dużej patelni z prostymi bokami dodać 2 łyżki masła, oliwę z oliwek, cebulę i tymianek. Doprawić posypką soli i pieprzu i gotować na średnim ogniu, aż cebula będzie miękka i półprzezroczysta, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodać grzyby, doprawić solą i gotować delikatnie do miękkości i przyciemnienia, o 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Dodaj sos Worcestershire i chrzan, a następnie posypać mąką na całej patelni. Wymieszaj, aby mąka namoczyła się w warzywach i gotuj jeszcze minutę, aby stracić smak mąki. Podgrzać do średniej wysokości i dodać bulion z kurczaka. Gotować, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół, a następnie powoli mieszać w ciężkiej śmietanie. Gotować na wolnym ogniu, aż krem lekko zgęstnieje, o 4 protokół więcej. Smak i doprawić solą w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Wlać sos grzybowy do przygotowanego makaronu w dużej misce i szybko wymieszać, aby połączyć. Natychmiast wlać do przygotowanego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Do polewy: w małej misce, połączyć bułkę tartą i oliwę z oliwek. Doprawić posypką soli i mielonym pieprzem. Mieszaj, aż okruchy równomiernie wchłoną olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Posypać mieszaninę bułki tartej równomiernie na górze naczynia i miejsce, Odkryte, w piekarniku, aż boki są bąbelkowe, a góra jest złoty brąz, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Pozostawić na 5 minut przed podaniem.

Składniki

227Orzechy dowolne (posiekane)pieczarki baby bella w plasterkachpieczarki baby bella w plasterkach2(zima)masło, plus więcej do pieczenia naczyńmasło, plus więcej do pieczenia naczyń454Orzechy dowolne (posiekane)tuńczyk żółtopłetwy lub albacore w oleju, odsączony i płatkowany (zalecane: Ortiz lub Callipo)tuńczyk żółtopłetwy lub albacore w oleju, odsączony i płatkowany (zalecane: Ortiz lub Callipo)3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniony Irlandzki ser Cheddarrozdrobniony Irlandzki ser Cheddar3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku2(zima)mąkamąka1kufelszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)chrzan preparowanychrzan preparowany8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów3(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPanko breadcrumbs (Japoński)Panko breadcrumbs (Japoński)283Orzechy dowolne (posiekane)groszek mrożony, rozmrożonygroszek mrożony, rozmrożony3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniony ostry ser Cheddarrozdrobniony ostry ser Cheddar340Orzechy dowolne (posiekane)lub 4 szklanki makaronu jajecznegolub 4 szklanki makaronu jajecznego1(może być lub przeglądać)cały suszony tymianekcały suszony tymianek4(może być lub przeglądać)Sos WorcestershireSos Worcestershire

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rabble Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Merlot
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia16
Magazyn