Zapiekanka z pieczonego pomidora Mac N Cheese
Zapiekanka z pieczonego pomidora Mac N Cheese może być tylko daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis daje 8 porcji z 832 kalorii, 34g białka, oraz 52g tłuszczu każdy. Za $1.85 za porcję, ten przepis okładki 27% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś bulion z kurczaka, ostry ser cheddar, pomidory w puszkach i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać połowę i połowę, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Z Kremem Kokosowym Z Pół I Pół jako deser. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 55 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Najlepszy wegański Mac N ' Cheese, Wegański Mac i ser, oraz Trzy ser Mac-domowy makaron i ser dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj masłem naczynie do pieczenia.
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody. Gotuj makaron łokciowy we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż będzie ugotowany, ale twardy do ugryzienia, 8 minut; odcedź, włóż makaron do garnka i wymieszaj pomidory z makaronem. Gotuj na średnim ogniu, aż makaron wchłonie część płynu z pomidorów, około 4 minut.
Rozpuść masło w dużym rondlu na średnim ogniu. Wymieszaj mąkę z roztopionym masłem i gotuj, aż będzie musująca, 1 do 2 minut. Powoli wlej pół na pół i bulion z kurczaka do masy maślanej, mieszając. Doprowadź mieszaninę do wrzenia i kontynuuj gotowanie, ciągle mieszając, aż zgęstnieje i będzie musować, 2 do 3 minut.
Zdejmij rondel z ognia. Rozpuść łagodny ser Cheddar i ostry ser Cheddar w mieszance masła po garści na raz, mieszając, aby dodać każdy dodatek przed dodaniem następnego. Dopraw mieszankę serową pieprzem i polej makaronem; wymieszaj, aby równomiernie pokryć makaron.
Przenieś mieszaninę do przygotowanego naczynia do pieczenia i posyp pokruszonymi krakersami.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż skórka będzie złotobrązowa, a płyn zacznie bulgotać, 15 do 20 minut. Ostudzić 10 minut przed podaniem.