Zapiekanka Z Brukselki
Zapiekanka z brukselki to dodatek, który serwuje 10. Za $1.14 za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 8G białka, oraz 16G tłuszczu. Mieszanka ciężkiej śmietany do ubijania, masła, mleka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, który jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Zapiekanka Z Brukselki, Zapiekanka Z Brukselki, oraz Zapiekanka Z Brukselki.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj brukselkę, masło, sól i pieprz; wrzucić do pokrycia.
Przenieś do natłuszczonego 13-calowego. x 9-w. naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 425° przez 25-30 minut lub do miękkości brukselki, od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie na dużej patelni podsmaż cebulę na maśle do miękkości. Mieszaj mąkę, aż się zmiksuje; stopniowo dodawaj mleko i śmietanę. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Dodać pieprz i gałkę muszkatołową; polać brukselką.
Zmniejsz temperaturę do 350°.
Piec bez przykrycia przez 10-15 minut lub do podgrzania i stopienia serów.