Zapiekanka bezglutenowa to bezglutenowy i podstawowy przepis na 8 porcji. Jedna porcja zawiera 208 kalorii, 27 g białka i 6 g tłuszczu. Za 2,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne na jesień. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i kup pomidory, oliwę z oliwek, fasolkę szparagową i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Zdrowa zapiekanka ze słodkich ziemniaków (bezglutenowa, bez orzechów, bez nabiału), Zdrowa zapiekanka z fasolki szparagowej (bez produktów mlecznych, keto, bezglutenowa) i Zdrowa zapiekanka z fasolki szparagowej (bez produktów mlecznych, keto, bezglutenowa) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
W dużym garnku zagotuj wodę. Gotuj fasolkę szparagową we wrzeniu, aż zmięknie, około 3 minut; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnio-małym ogniu. Gotuj i mieszaj cebulę na gorącym oleju, aż będzie przezroczysta, od 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Zmiel zmielonego indyka na patelnię i zwiększ ogień do średnio-wysokiego. Indyka obficie dopraw solą i pieprzem; gotuj i mieszaj, aż indyk będzie całkowicie rumiany, od 7 do 10 minut. Zmniejsz ogień do średniego. Wymieszaj czosnek, bazylię i tymianek w mieszance indyka; gotować, mieszając od czasu do czasu, kolejne 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Indyk Mielony
1 Pomarańcza, Skórka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Usuń mieszaninę indyka z patelni łyżką cedzakową i przenieś do naczynia żaroodpornego o wymiarach 9 x 13 cali. Zarezerwuj 2 łyżki odcieku z patelni do późniejszego wykorzystania, a resztę wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Podgrzej zarezerwowany tłuszcz z patelni na patelni na średnim ogniu. Wymieszaj fasolkę szparagową, groszek, grzyby i cukinię w gorącym sosie z patelni; doprawić solą i czarnym pieprzem. Gotuj i mieszaj mieszaninę warzyw, aż będzie gorąca, około 5 minut; dodać do naczynia żaroodpornego i wymieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Fasola Szparagowa
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone