Zamrażarka z dwoma melonami z sosem truskawkowym
Two-Melon zamrażać z sosem truskawkowym może być tylko przystawka szukasz. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 166 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kantalupę, cukier, truskawki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest idealny do Dzień Matki. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Strawberry Freeze, Truskawkowy Jogurt Mrożony, oraz Margarita Truskawkowa Mrożona dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać i posiekać melony, a następnie pokroić miąższ w 1-calową kostkę. Ułóż, oddzielone, w jednej warstwie na płytkiej blasze do pieczenia wyłożonej papierem woskowym. Zamrozić do twardości, co najmniej 1 godzinę. (Jeśli zamrażanie trwa dłużej niż 1 godzinę, najpierw przykryj folią.)
Zarezerwować kilka truskawek do dekoracji. Pokrój pozostałe jagody, wrzuć do miski z cukrem i odstaw.
Zmiel mrożoną kantalupę w robocie kuchennym, aż będzie przypominał drobne okruchy; przenieś do miski ze stali nierdzewnej. Zmiel zamrożony plaster miodu na okruchy; wlej do innej miski.
Czyste truskawki z cukrem w robocie kuchennym.
Przełożyć do małej miseczki.
Pokroić zarezerwowane truskawki. Miarka mrożonego melona z gałką lodów i włóż do szklanek parfait.
Udekorować pokrojonymi jagodami i podawać z sosem truskawkowym.