Yakisoba (焼きそそ)
Need a dairy free main course? Yakisoba (そそそそ) może być niesamowitą recepturą do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 571 kalorii, 14g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Norecipes wymaga kapusty), ketchupu, benishoga) i miodu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 72 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest to niedrogi przepis dla fanów japońskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Yakisoba, Yakisoba, oraz Kurczak Yakisoba.
Instrukcje
Makaron zagotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Po zakończeniu makaronu odcedzić i dokładnie spłukać zimną wodą, używając palców do mieszania makaronu.
Spuścić jak najwięcej wody z makaronu, jak to możliwe za pomocą ruchu upuszczania obiema rękami i szarpanie się nagle. Wrzucić makaron z 2 łyżeczkami oleju roślinnego, aby makaron nie sklejał się.
Przygotować warzywa i zrobić sos, ubijając razem sos Worcestershire, ketchup, sos ostrygowy, miód i biały pieprz w małej misce.
Rozgrzać dużą patelnię o grubym dnie lub patelnię na dużym ogniu, aż będzie gorąca.
Dodaj 1 łyżkę oleju wraz z brzuchem wieprzowym lub boczkiem. Smażyć, aż tłuszcz z wieprzowiny zacznie się renderować.
Dodaj marchew, cebula, i kapusta i wymieszać smażyć za pomocą dwóch szpatułek, aż warzywa są żywe w kolorze i zaczyna więdnąć (nie muszą być w pełni gotowane przez jeszcze).
Dodać makaron i wrzucić z olejem na patelnię. Jeśli zauważysz, że się przyklejają, dodaj więcej oleju bezpośrednio do makaronu.
Skropić SOS równomiernie na makaron i nadal podrzucania i smażenia, aż makaron są jednolity kolor i można poczuć SOS zaczyna karmelizować.
Talerz yakisoba i posypać aonori i benishoga do dekoracji.