Yakisoba (焼きそそ)

Yakisoba (焼きそそ)
Need a dairy free main course? Yakisoba (そそそそ) może być niesamowitą recepturą do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 3 porcje z 571 kalorii, 14g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Norecipes wymaga kapusty), ketchupu, benishoga) i miodu. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 72 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jest to niedrogi przepis dla fanów japońskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Yakisoba, Yakisoba, oraz Kurczak Yakisoba.

Instrukcje

1
Kroki
2
Makaron zagotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Po zakończeniu makaronu odcedzić i dokładnie spłukać zimną wodą, używając palców do mieszania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Spuścić jak najwięcej wody z makaronu, jak to możliwe za pomocą ruchu upuszczania obiema rękami i szarpanie się nagle. Wrzucić makaron z 2 łyżeczkami oleju roślinnego, aby makaron nie sklejał się.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Przygotować warzywa i zrobić sos, ubijając razem sos Worcestershire, ketchup, sos ostrygowy, miód i biały pieprz w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
Sos OstrygowySos Ostrygowy
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Rozgrzać dużą patelnię o grubym dnie lub patelnię na dużym ogniu, aż będzie gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj 1 łyżkę oleju wraz z brzuchem wieprzowym lub boczkiem. Smażyć, aż tłuszcz z wieprzowiny zacznie się renderować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Dodaj marchew, cebula, i kapusta i wymieszać smażyć za pomocą dwóch szpatułek, aż warzywa są żywe w kolorze i zaczyna więdnąć (nie muszą być w pełni gotowane przez jeszcze).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Na 1 AnanasaNa 1 Ananasa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
8
Dodać makaron i wrzucić z olejem na patelnię. Jeśli zauważysz, że się przyklejają, dodaj więcej oleju bezpośrednio do makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Skropić SOS równomiernie na makaron i nadal podrzucania i smażenia, aż makaron są jednolity kolor i można poczuć SOS zaczyna karmelizować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
10
Talerz yakisoba i posypać aonori i benishoga do dekoracji.
TrudnośćNormalny
Gotowe W10 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia15
Magazyn