Włoski wypiek makaronu z wołowiną
Włoski Pastan i piec wołowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 185 kalorii, 19g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz ser mozzarella, pieczarki, mieloną wołowinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Włoski Wypiek Makaronu, Włoski Wypiek Makaronu, oraz Włoski Piec Wołowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spray 8-calowy kwadratowy (2-quart) szklane naczynie do pieczenia z nieprzywierającym sprayem do gotowania. Gotować mostaccioli zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Tymczasem, w 12-calowej patelni nonstick, brązowy mielonej wołowiny na średnim ogniu, aż dokładnie gotowane, często mieszając.
Drenaż. Wymieszać z sosem pomidorowym, pomidorami i grzybami. Doprowadzić do wrzenia.
Wyjąć z ognia; wlać do rozpylonego naczynia do pieczenia.
Dodać gotowane mostaccioli; delikatnie wymieszać. Spryskaj arkusz folii sprayem do gotowania; umieść rozpyloną stronę w dół na naczyniu do pieczenia i szczelnie zamknij.
Piec w temperaturze 177°. przez 15 minut. Odsączyć; posypać serem.
Piec przez 5-10 minut lub do momentu rozpuszczenia zapiekanki i rozpuszczenia sera.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jedno wino, którego możesz spróbować to Casan Emma Chianti Classico. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
Casa Emma Chianti Classico
Casa Emma Chianti Classico D. O. C. G to eleganckie wino z bukietem kwiatów i nutami wiśni. Ma zrównoważoną świeżość, dobrą strukturę i aksamitne taniny. Starzony przez 1 rok w 500-litrowych beczkach, ma intensywny rubinowy czerwony kolor z fioletowymi refleksami. Dzięki trwałemu wykończeniu z dobrą kwasowością i mineralnością idealnie nadaje się do łączenia z makaronem i wędlinami.