Wędzony plamiak z pomidorami i sosem szczypiorkowym
Wędzony plamiak z pomidorami i sosem szczypiorkowym wymaga z grubsza 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 375 kalorii, 18g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na $3.49 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian dieta. Jeśli masz ocet winny, młode ziemniaki, szalotkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Zupa Z Wędzonego Plamiaka, Zupa Z Wędzonego Plamiaka, oraz Plamiak wędzony rarebit.
Instrukcje
Wszystkie składniki dressingu ubić w małej misce z 1 łyżeczką wody, a następnie odstawić. doprowadzić płytką patelnię wody do wrzenia z octem i liściem laurowym, a następnie zmniejszyć ogień, wsunąć rybę i kłusować przez 5 minut, aż gotowane. wyjąć plasterkiem ryby i odstawić.
Ułóż ziemniaki na środku 2 talerzy i ułóż wokół nich plasterki pomidora. skropić warzywa odrobiną sosu, następnie obrać skórę z plamiaka i posadzić na ziemniakach. Łyżką resztę dressingu i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Wędzony plamiak można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Rabble Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z 4.9 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.