Wtorek Bezglutenowy: Batoniki Z Sernikiem Ze Słodkich Ziemniaków
Ten przepis służy 15 i kosztuje 80 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 302 kalorie. Jeśli masz słodkie ziemniaki, brązowy cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 146 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Wtorek Bezglutenowy: Batony Cytrynowe, Wtorek Bezglutenowy: Batoniki Zbożowe Jabłkowo-Wiśniowe, oraz Wtorek Bezglutenowy: Ciasto Na Słodko dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. przekłuj słodkie ziemniaki kilka razy nożem. Piecz, aż mięso łatwo uzyska nóż włożony w środek ziemniaka. Czas pieczenia będzie różny. Sprawdź ziemniaki po 50 minutach. Zmniejszyć piekarnik do350
Wyjąć słodkie ziemniaki z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. (Ziemniaki można prażyć dzień przed ich potrzebą. Przechowywać schłodzone, pieczone ziemniaki w lodówce.)
Łyżka słodkiego miąższu ziemniaka do miski robota kuchennego. Discardpotato skins. Proces do gładkiej. Zmierz 16 uncji (1 3/4 szklanki) puree ze słodkich ziemniaków w małej misce. Odstawić.
Przygotuj skórkę. W małej misce połącz okruchy ciastek, cukier granulowany i masło. Wymieszać widelcem do połączenia. Mocno wciśnij mieszankę do dna naczynia do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Upiec ciasto na złoty kolor.
Wyjąć patelnię z piekarnika i umieścić na stojaku z drutu. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 325 stopni F.
Przygotuj nadzienie. W średniej misce połącz serek śmietankowy i ciemnobrązowy cukier. Krem na gładką masę.
Dodawać jajka po kolei. Dobrze wymieszać między każdym dodatkiem. Zeskrobać dno i boki miski gumową szpatułką.
Dodaj puree ze słodkich ziemniaków, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, goździki i ekstrakt z wanilii. Zmiksować na gładką masę. Wypełnienie będzie grube.
Rozprowadzić nadzienie równomiernie na przygotowanej skórce.
Pieczemy sernik przez 30 minut lub na złoty kolor. Napełnianie powinno być ustawione, a nie drgać.
Wyjąć patelnię z piekarnika.
Umieścić na stojaku z drutu do ostygnięcia. Po ostygnięciu przykryć folią i schłodzić przez noc.