Wołowina i Okra Bamia
Wołowina i Okra Bamia może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję dań głównych. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 2,34 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 362 kalorie, 20g białka, oraz 27 g tłuszczu. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mielonej kolendry, cebuli, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Mia Bamian Arabski gulasz z jagnięciny i okry, Egipska wołowina i Okra, oraz Wołowina, Okra i kebaby ziemniaczane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym garnku na dużym ogniu.
Posypać 1 łyżka soli na kostkach stek; gotować i mieszać mięso w gorącym oleju z cebulą i czosnkiem, aż mięso się smaży, o 5 protokół; zmniejszyć ogień do średniej; gotować i mieszać, aż mięso jest rumiane, o 3 więcej minut.
Usunąć kawałki steku i odstawić.
Wymieszać sos pomidorowy i pastę pomidorową w tym samym garnku; wymieszać w okrze, wodzie, kolendrze, białym pieprzu i kminku. Doprowadzić do wrzenia; doprawić dodatkową solą. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż okra będzie miękka, 30 do 45 minut; powrót kawałki wołowiny do bamia. Dusić, aż smaki są mieszane, o 10 protokół; udekorować plastrami pieprzu jalapeno.